fredag 28 mars 2008

UFOs
Här kommer bilder på mina ufo:n. Tack Ilsefin för din stickförkortningslista! Har stickat på linnet de senaste dagarna och är inne på bakstycket nu. Det är trevligt att sticka i lin. Jag gillar verkligen de ganska nyköpta Addi Lacestickorna. Linnet skall ha spets både vid ärmhålen och nederst samt en virkad kant runt halsen innan det är klart.
Den gröna bomullströjan har jag tänkt skall bli färdig i helgen. Sydde genast i den färdiga ärmen när den var klar tidigare i veckan för att kunna prova. Nu återstår bara den andra ärmen. Muskat och stickor 4.5 är grövre än jag brukar använda, men så går det fortare än vanligt också.

Detta är ett gammalt ufo, som för tillfället ligger i träda. Det är en brudkofta ur den underbara boken Dikt i maskor som jag stickar till min dotter. Hon har valt garn (Drops Alpaca) och färgställning. Modellen är egen, efter hennes mått. Den är ganska taijt och lite orolig är jag för att den blir för liten. Just nu är den det, eftersom hon är gravid. Babyn kommer i sommar, så tills vidare får tröjan ligga.
Norska mönstrade tröjor har varit mitt specialområde från 60- och 70-talen. I Trollhättan där jag växte upp fanns en norsk garnaffär "Peer Gynt-boden". Mor stickade norska tröjor till min syster och mig. Jag minns fortfarande hur orolig hon var när hon skulle klippa i det stickade första gången. Tröjor, mössor och vantar, mest tröjor stickade jag i mängder. Mest i Peer Gynt men ibland tröjor i bomull och andra ullsorter. Problemet med ulltröjorna är, att de förutom att de är outslitliga, så är de för tjocka. Nu efter upptäckten av alla nya fina garner och mötet med såväl schalar som muddar och sockor, har jag hamnat i en ny stickboom.

1 kommentar:

Mrs Petersson sa...

Jag är lite frestad att göra en variant på lin-linnet med mitt garn, vi får se... Alpaca tröjan blir ljuvlig, älskar färgen.