fredag 14 mars 2008

Nymåne av Diana Abu-Jaber

Har lyssnat (och stickat) mer än jag läst de senaste dagarna. 12 CD-skivor om kärleken mellan Sirine som är kock på en arabisk restaurang och Hamid (uttalas med ch-ljud, inte h i Anders Ekborgs uppläsning), som kommer från Irak. Restaurangen ligger i Los Angeles' universitetskvarter. Berättelsen är fylld av starka känslor och många dofter från olika maträtter som Sirene lagar till. Där finns också en lång saga som berättas parallellt med handlingen. Det var en bok som jag tyckte mycket om att lyssna på och sticka till. Till sista skivan började jag sticka ett linne i det nyinköpta lingarnet från Stockholm efter att ha nystat upp den första härvan på den nyinköpta nystmaskinen.
Imorgon blir det extra stickträff på Norra Berget eftersom stickföreningen från Örnsköldsvik kommer på besök.

2 kommentarer:

Mia sa...

Åh har du läst den boken nu! Jag tyckte också mycket om den. Poetisk och vacker. Det kändes som att det var ett lyckligt slut också, det gillar jag. Det finns så mycket olycka ändå, så kan vi få lyckliga slut ibland är det väl underbart.

Marias stickning och läsning sa...

Håller med dig om att boken var poetisk. Jag gillar också lyckliga slut, bara de känns naturliga och inte krystade. Såg en underbar film igår, I himlens utkant,som slutade just när trådarna var på väg att knytas ihop och man kunde förstå att allt skulle sluta så bra som det var möjligt. Men lite snopet var det att inte få vara med.