söndag 24 augusti 2008

Sista helgen före skolstartDet har återigen varit en intensiv och trevlig helg. Åsa, min dotter, hennes man och lilla Einar for iväg på bröllop i Stockholms skärgård i fredags och jag har tagit hand om storebröderna Olle och Nisse. I fredagskväll fick de följa med och vara publik när min kör framträdde och sjöng våra gamla medeltidssånger på helgens medeltidsfestival i Njurunda utanför Sundsvall. För nästan 20 år sen gjorde kören ett medeltidsspel kring en pilgrimsvandring mot Nidaros uppbyggt av gamla upptäcknade medeltids och renässanssånger, några av dem kommer från en stor samling sånger som finns på Carolina Rediviva. Vi fick dem genom ett samarbete med Kalenda Maya, en norsk medeltidsgrupp. Alltihop blev ett spel som vi kallade Jycklare och djävlar och uppträdde med i en massa föreställningar bla medeltidsveckan i Visby, medeltidsmuséet i Stockholm och på en festival i Ungern, utöver Sundsvall och Västernorrland.


När vi nu blev tillfrågade av vår gamla körledare Anna-Lena om att återigen framträda med medeltidsprogram var vi kanske hälften av kören Mousikés nuvarande medlemmar som nappade, samt några av de som slutat i kören sen dess. Jättekul var det att återuppliva den gamla repertoaren. Det mesta satt kvar, när vi började sjunga!

Igår och idag har det varit härligt sensommarväder här i Sundsvall. Pojkarna och jag har badat i utebadet båda dagarna. Idag var det öppet för sista dagen i sommar. För sista gången i denna skepnad. Nu startar bygge av ett nytt äventyrsbad i anslutning till sporthallen. Detta gör att utebadet kommer att vara stängt nästa sommar och sen om två år öppnas igen men i en annan skepnad. Lite vemodigt kändes det att för sista gången simma där. Denna sommar har utebadet varit min oas. Har simmat mer än nånsin förr och njutit av det. Också pojkarna har trivts i bassängen.


OS är slut. Har aldrig tittat lika mycket på OS som denna gång. Inte på idrott överhuvudtaget, utöver skidåkning tidigare. Det beror nog på OS-stickningen! Att ha ett stickprojekt att ro i land kopplat till OS öppnade dörren till tittande som jag annars skulle skippat. Trots att det inte blev så många svenska medaljer, gav OS ändå många spännande upplevelser i en massa olika grenar.

Koftan till den nya babyn Björn i Göteborg blev kompletterad med en mössa de sista dagarna.
Idag har jag återgått till att sticka på min Denimkofta. Nu har det första prioritet, längtar efter att få använda den....
Nu återgår allt till de gamla vanliga rutinerna;
Ikväll har matlaget startat upp igen. (Vi är ett kompisgäng som bodde i samma område och har jämnåriga barn som regelbundet ung var 14:e dag äter ihop, sen 1984).
Imorgon börjar barnen skolan. Nisse börjar i ettan och Olle i fyran.
Imorgon kväll startar fiolspelningen och i övermorgon kören.....

1 kommentar:

Carina sa...

Vad det glädjer mig att du valde en hederlig hjälm att sticka. Jag tycker det är den optimala barn/baby-mössan. Men den verkar inte vara modern hos dagens unga mammor. Barnen är ju så moderna nuför tiden så hälften kunde vara nog.

Matlaget blev jag impad av.
Kram
Carina