söndag 3 augusti 2008

Lite av varje
Det har varit en intensiv härlig vecka fylld av sol, bad och barnbarn. Igår kom molnen och idag har det regnat mest hela dagen. Nästan skönt med lite svalka och paus från högtrycket. När solen skiner och havet är badbart kan jag inte tänka mig att göra något annat än att åka till stranden och bada så mycket som möjligt.

Vår lilla baby, nu fyra dygn gammal är numera hemma med sina föräldrar och storebröder. Han vill helst suga hela tiden i första hand på sin mammas bröst men det går bra med fingrar, egna eller andras eller napp också helst liggande i någons famn eller bli buren mot axeln. Att han skall heta Einar är inte helt bestämt än, det är bara ett "arbetsnamn" än så länge, har hans föräldrar påpekat.


Att bli mormor på hemmaplan, är alldeles särskilt underbart. De äldre bröderna är födda i Stockholm och Umeå, så det blev inte lika nära kontakt. Helst skulle jag vilja ha honom nära hela tiden... Samtidigt är det också väldigt trevligt att umgås med de stora pojkarna. Idag har vi varit på bio och sett "Den magiska leksaksaffären". Inte någon toppenfilm men småtrevlig.

Mitt läsande har mest bestått av deckare och Anne på Grönkulla. Passande i värmen som varit.
Har fortsatt läsa brittiska deckare; först Ann Cleeves Vita nätter som utspelas på Shetlandsöarna. Det är andra delen av en serie på fyra som skall följa årstiderna. I den första boken var det vinter, i den här är det sommar. Helt ok deckare med lockande miljöbeskrivningar. Till Shetlandsöarna skulle jag verkligen vilja åka nån gång....

Även Skottland skulle det vara trevligt att besöka. Gärna då bla Edingburgh där Ian Rankins deckarserie om kommissarie Rebus utspelar sig. Rebus sista fall är den tionde och sista delen av serien. Rebus är en klassisk kommissarie, som i den sista boken precis skall gå i pension. Han är bufflig och skarpsinnig, gillar whisky och musik. En av mina favoriter som det känns lite sorgligt att ta farväl av nu.

Det har blivit mycket tittande på TV-deckare också, särskilt nu under sommaren; Morden i Midsommer naturligtvis, Mördare okänd (på onsdagar) och både Dalgliesch ibland, men framför allt Kommissarie Morse på kanal 9. Ikväll har jag också sett del 2 av den finlandssvenska serien Gränsfall. Det är blandad kvalitet men ändå småtrevligt, om man nu kan säga så om mordhistorier. Det går i alla fall bra att sticka till deckare på TV!

Min Zetor-schal är äntligen klar och väntar på blockning. Ägnar mig åt denimkoftan och julisockorna, Pomatomus. Ett jättefint mönster är det, men det tog lite extra tid att komma underfund om det, för mig. Jag började sticka med 2.25 trästickor. Hittills har tre stickor gått av och fått ersättas av 2.5 stickor. Irriterande. Sen gillar jag inte riktigt mönster som är upplagda på tre stickor, det är lättare att sticka på fyra stickor. Tycker jag.


1 kommentar:

agata sa...

Hej! Härligt med bebis att snusa på!

Du har en utmaning hos mig!