tisdag 2 september 2008

Nytt läst

Igår träffades vi i bokcirkeln och pratade om Gunnar. En rolig bok om tråkiga saker av Bob Hansson. Gunnar är en 58 årig änkling som blivit sjukpensionär helt mot sin vilja. Han försöker på alla vis ta sig tillbaka till sitt byggjobb bla genom att smygjobba nattetid. Det är en dråplig underfundig berättelse som faktiskt är rolig samtidigt som den är mer sorglig än tråkig tycker nog jag. Läsvärd, tyckte vi alla i cirkeln. Den är Bob Hanssons första roman, han har ju tidigare skrivit poesi, som också är underfundig. Eventuellt skall det komma en fortsättning. Det ser vi gärna att det gör.
I bokens extramaterial längst bak finns förutom en intervju med Bob också en krönika av honom på två sid om arbetsmoral. Läs den! Även om du inte läser boken. Gå in på bokhandeln och tjuvläs eller kolla på bibloteket!

Som nästa bok i cirkeln skall vi läsa Älskad, saknad av Joyce Carol Oates, som jag läste i våras, dvs lyssnade på. Får väl ta någon annan av hennes böcker, det finns ju en hel del att välja på.

Vid sidan av Gunnar har det blivit ytterligare en roman av Ian McEwan; På Chesil Beach. Det är en liten kort berättelse om ett nygift pars bröllopsdag i början på 60-talet. Jag kom att sträckläsa den och blev mycket tagen. Ian McEwan är därmed en ny favoritförfattare.

3 kommentarer:

Mia sa...

Vad roligt att ni läst Gunnar!! Den var en av sommarens höjdare. Härlig humor och mycket livsinsikt och en del sorg. Tyckte bara att slutet var lite märkligt... var det en sann historia eller inte?
Sen tyckte jag så mycket om språket, hur han behandlade meningsbyggnad och sina ord. Härligt

Annela sa...

Jag gillar också Ian McEwan. Han skriver ofta underfundigt och det är svårt att sluta läsa böckerna.

Carina sa...

Läs min mail av idag så finns det något trevligt där.
Kram
Carina