onsdag 17 september 2008

Färgkraft

I väntan på ett extra Denim-nystan för att avsluta den koftan, har jag påbörjat ännu en kofta i det underbara Färgkraft-garnet. Köpte två härvor i färgen "Ishav" hos Cina samma dag hon öppnade sin affär och har sen kompletterat med en härva "Aqua". Efter ett långt funderande under denimstickandet och efter bläddrande fram och tillbaka i det lilla mönsterhäfte som också Färgkraft gett ut, har det fått bli "Lilla Jag" en rätstickad kofta. Än så länge har jag använt "Ishav", "Aqua" är bara använt i uppläggningsvarvet. Tror att det skall bli mer blandning av färgerna längre upp på koftan, men har inte bestämt hur än.

Detta är en lite väl enahanda stickning för mig. Men den passar bra för samtidiga samtal eller TV-program som kräver koncentration. Ska ta med den på stickcafét ikväll. Har lärt mig att det lätt blir fel om man måste kolla mönster ofta på stickcaféträffarna. Det lite tråkiga i den här stickningen vägs upp av att färgerna är så underbara. Jag är, som så många andra helt såld på Färgkrafts färgskala. Får hålla hårt i mig för att inte börja storhandla. Entrådigt ullgarn en en favorit sen tidigare, men nytt med denna stickning är att sticka entrådigt på så grova stickor som nr 4.

Parallellt med koftan stickar jag också på denna halsduk efter tips från någons blogg. Kommer inte ihåg vems. Det är en Argosy från Knitty i garnet Hacho, ett peruanskt garn som finns hos Garnhärvan. Observera att färgblandningen här inte heller innehåller mina vanliga blåa nyanser. Irl är det som ser blått ut på bilden lila och vinrött. Detta är en liten kul på sidan av stickning för bla bussåkning och väntstunder .

6 kommentarer:

agata sa...

Kul att se hur din stickning i Färgkraftgarnet blir.

Nä, det krävs ju att man har utrymme för sina samlingar. 165 kvadratmeter hus hjälper definitivt till, men nu börjar även det bli fullt.

En elak förkylning satte stopp för stickkafé för mig, trist nog.

teresa sa...

Ljuvlig färg, den där "Ishav". Ska bli kul att se färdig. (Entrådigt är härligt!)
Vet du, det var just bilderna på era blommor på Cinas invigning som gav mig idén att sticka rosor! Tack! (För övrigt ser affären urfin ut.)

carina sa...

Jag blir inspirerad av stickningen och garnet, jag har inte gjort nått sånt på många år, kanske dags nu

Bloggblad sa...

Hej! Så roligt att hitta hit! Jag känner igen mig... samma ålder... lärare...stickning... körsång...

Och vilket underbart garn! Måste genast se om det finns en hemsida, jag är just nu "mellan två stickningar".

Ulricha sa...

Tack för din snälla kommentar på min blogg :-)

Jag är också helt såld på Färgkrafts färger, även fast jag har inte köpt så myckat av deras garn. Jag har en lila härva som jag inte riktigt vet vad den ska bli, kanske en spets-topp. Det ska bli spännande att se hur din kofta kommer att bli, men de två härliga färgerna.

Cinas garnaffär ser helt ljuvlig ut.

Eldstickan sa...

Tack detsamma! Din blogg är trevlig den med. Då vi har två intressen gemensamma stickning och böcker. tack för stöd ang den knasiga sjukgymnasten///Eldstickan