torsdag 10 april 2008

Aprilväder

Kan inte låta bli att komplettera väderbilderna med ytterligare en. Denna veckas bakslag. Suck. Typiskt södra Norrlandsväder i april. Just nu längtar jag söderut till västkusten, till mina uppväxttrakter. Fast ni har väl också haft vinterkänning söderut ganska nyligt.

Dagarna rinner iväg. Det blir ju ändå vår såsmåningom. Har fått inbjudan till sedvanlig valborgsfest hos vänner. Jättetrevligt skall det bli att träffa folk och umgås! Förhoppningsvis är det vår då. Fast det har hänt att vi stått i snön och sjungit Vintern rasat.

Under veckan har jag stickat på aprilsockorna (i Stickameras sockklubb). Garnet är denimfärgat Lorna Lace, inte rätt färg på bilden. Flätstickning gillar jag. Men det tar sin tid att sticka mönstret på st 2. Parallellt håller jag fortfarande på med spetskanten till mitt linlinne. Har tänkt sätta igång med en ny schal men kan inte bestämma mig för vilket mönster jag vill ha. Bloggar runt och kollar och skriver ut ett och annat. Det skall också bli en babykofta i till en väns dotters son, bara jag klarar av att ta mig till Ester Nilssons och skaffa lite nytt garn.

Jag läser just nu den relativt nyinköpta romanen The knitting circle, som är småtrevlig och lättläst på engelska. Och lite då och då i en bok om läsning. Någon talbok har det inte blivit. Har lyssnat på musik istället; favoritcds för tillfället är Martin Frösts Mozartskiva (Fröst Mozart) och och nyskapande folkmusik med min vän Hanna Wiskari och en av hennes grupper, {ni:d} .
Anna Karenina ligger och väntar på privpak. Imorgon kväll skall vi träffas i bokcirkeln och prata om Flyga drake. En bestseller just nu som också just haft premiär som film. Jag ser fram emot att träffa de andra och prata om boken och återkommer med tankar kring den senare.

2 kommentarer:

Bland garnnystan och sytråd sa...

Visst har det snöat även här på Västkusten. Nu kan det kvitta med snö, jag längtar efter våren.

LivM sa...

Tusen takk for hyggelig hilsen på bloggen min! Ser at du også strikker sokker men flott mønster på. Ønsker deg en fortsatt trivelig helg!