lördag 2 februari 2008

Vantar
Jag är fullt upptagen av vantar. Mönstret till det högra paret "Paradoxical Mittens" är inhandlat på Garnkorgen. Mycket roliga att sticka! Jag vill verkligen rekommendera dem! Både vackra och täta blir de. Har funderingar på att sticka en kort tröja med dragkedja fram i Visjögarn (det som Maria på Garnkorgen rekommenderar). Till mina vantar har jag använt Bambino Ull, vilket gör dem extra mjuka. Jag stickar med 2.25 korta trästickor (också från Garnkorgen).
De andra, samiska vantarna som har ett liknande mönster som jag stickat tidigare ligger på stickor 2.5. Lite för stora blir de, samtidigt som de förra på 2.0 blev väl tajta (passade på min dotter) Alltså är 2.25 mitt nr för stickningar i tvåtrådigt ullgarn. Ska införskaffa fler stickor i 2.25!
Jag har gått med i pulsvärmarklubben (se Stickas hemsida) och skall sätta igång med det första mönstret så snart de paradoxala vantarna är klara. Det ska bli spännande. Har också tänkt pröva sockorna som presenteras i sockklubben (trots att jag inte är med där). Just nu passar det mig att ha små stickprojekt och under tiden fundera över möjliga framtida större.

1 kommentar:

Bland garnnystan och sytråd sa...

Vilka härliga vantar! Har själv ett par "Paradoxical mittens" på gång. Tyvärr kom lite annat ivägen så de blev liggande. Blir sugen på att ta fram dem igen när jag ser dina.