tisdag 19 februari 2008

Mer läsning än stickning

När jag sätter mig vid datorn för att skriva, fastnar jag ofta på vägen och börjar läsa andras bloggar. De som finns på min lista och några till. Att skriva glömmer jag totalt bort. Liksom att lägga in foton på datorn. Tiden rinner iväg så snart man knäpper på datorn.
Det senast lästa:
Vägen till hälsa av Christina Doctare. En bok som pläderar för ett helhetstänkande när det gäller hälsa. Fokus på friskvård inte sjukvård. Ödmjukhet för andra medicinska traditioner än den västerländska. Här beskriver hon sitt möte med ayurvediska behandlingar under vistelser i Indien. Tror det är första gången jag som är rätt skeptisk till hälsokost och alternativ-medicin, blivit nyfiken och vill veta mer. Viktigt är att hon inte har någon antingen-eller ståndpunkt utan ser olika medicinska traditioner som varande komplement till varandra. Hon föreslår införande av skatteavdrag, likt ROTavdraget för bostadsreparationer, för kroppsliga och hälsofrämjande behandlingar ex massage, terapier, retreater. Hennes bok rekommenderar jag!
Kjell Eriksson: Den hand som skälver är ännu en kriminalroman i en lång serie med kommissarien Ann Linell i Uppsala som huvudperson. Kjell E:s deckare är lågmälda, lite melankoliska och handlar ofta om invandrare och/eller arbetarklass. Här är upptakten ett kommunalråd som försvinner till Indien och en fot av asiatisk typ (eller hur man ska uttrycka det) som hittas på en strand i Roslagen. Två parallella historier som är väl skruvade. Inte min favorit av hans böcker.
Bodil Malmsten: Kom och hälsa på mig om tusen år. Detta är bloggande i bokform. Bodil Malmsten skriver trevligt om sitt vardagliga liv i Finistere och Vasastan varvat med funderingar om livet på alla plan. Lite pratigt ibland, men det är ju bloggar. Skulle tro att boken skall läsas lite i taget, inte i sträck som jag gjorde. Vill du (om någon läser detta) läsa mer liknande av henne så finns hon på www.finistere.se
Till sist Stefan Einhorns Medmänniskor som jag också sträckläste och inte blev särskilt begeistrad av. Här skriver han 12 kortare levnadsberättelser (alla fiktiva utom en) med tilläggande kommentarer. Nja, lite för mycket söndagsskolehistorier för min smak.
Nu har jag äntligen fått tag på Anne B Ragdes tredje bok om familjen Neshov och gården utanför Trondheim och längtar efter att fortsätta i den.

1 kommentar:

Britt-Marie sa...

Jag älskar Bodil Malmsten och Finistere (jag hoppas stavningen är lite likt). Hon har en härlig insikt i livet och man blir eftertänksam och omtänksam när man läser henne.
Kul att få se lite av dina läsetips.
kram