tisdag 8 januari 2008

Schal och vantar
Hurra, det funkade! Med mycken möda har jag lyckats lägga in den första bilden. Tack Erik, för hjälpen! Detta är min Icarus-schal som blev klar före jul, men inte blockad förrän förra veckan. Ett besök på Garnkorgen gav inspiration till inköp av garn (Kid Merino) och mönster. Den var verkligen rolig att sticka.

Vantarna, som Åsa skall få, har ett samiskt mönster från Kautokeino. Det finns i ett norskt praktverk om folkdräkter. Jag stickade i tvåtrådigt ullgarn (restgarner) på stickor 2, mönstret löper över 64 m. De blev lite väl smala, men bör passa Åsa. Har börjat på ett par till på st 2.5 istället efter ett liknande mönster som finns på samma uppslag i boken.
Parallellt håller jag också på med ett par sockar i Kafe Fassetts Regia. Det var klurigt att begripa hur hälen skulle stickas enligt hans beskrivning eftersom det inte var på det vanliga sättet. Med hjälp av stick-kompisen Åsa gick det. Jag var hemma hos henne igår och fastnade i hennes stickbibliotek. Woah, vilken skatt, vad många intressanta stickböcker det finns! För att inte tala om sticktidskrifter.
Hon lånade ut ett par böcker och några tidskrifter. Den ena boken, Alice Starmores "The celtic collection", får det att klia i stickfingrarna. Vilka underbara tröjor. Har lånat hennes "Fiskartröjor" som finns på svenska, på biblioteket flera gånger och stickat hennes Aran-tröja Inishmore både till mig själv och till en kompis.

3 kommentarer:

Mrs Petersson sa...

Välkommen! Snyggt jobbat och lycka till med att få ordning på etiketterna, fast lite litteratur som omväxling mår nog vi läsare också bra av.
Stick-Åsa (som tyvärr inte ska få vantarna)

eva i halmstad sa...

Vilka vackra vantar.
Eva.

Britt-Marie sa...

SÅ härligt med en kompis som Åsa, en stickboksgruva men även ett stöd när man kör fast.
Hoppas ni kommer neråt Luleå så vi kan träffas!