söndag 19 juli 2009

Ikapp på Reader

Istället för att själv skriva har jag läst massor av blogginlägg. Nu är 0 olästa på listan för första gången under sommaren. Inte en enda kommentar har jag skrivit. (skäms lite, men erkänner det).

Igår sken solen igen och det blev en hel dag vid havet ute på Alnön med stickning, läsning och bad. Lite väl kallt i vattnet, eftersom det är långgrunt hann fötterna nästan bli isklumpar innan det gick att doppa sig. Bara ett par simtag blev det. Väldigt friskt och skönt trots allt. Vattnet hann bli lite mer uppvärmt under dagens lopp. Åsa kom ut till stranden med Nisse och Einar. Einar brydde sig inte ett dugg om att det var kallt utan travade rakt ut - och ramlade pladask framlänges ner i vattenkanten. Ännu är hans gång lite vinglig och nivåskillnader fixar han inte riktigt. Inte ett ljud hördes från honom över det hastiga doppet, bara Åsas tjut. Hon filmade hela händelsen, själv hade jag ingen kamera med.

Idag har solen också skinit efter en molnig morgon. Jag har suttit på balkongen med uppfällt parasoll och läst ut Sven-Eric Liedmans självbiografi Blickar tillbaka. S-E Liedman är professor emeritus i idé och lärdomshistoria med en omfattande forskning. Mycket intressant och intellektuellt stimulerande var det att läsa hans självbiografi. Skulle bara velat haft någon att samtala med som också läst boken. Plockade ut de fyra böcker av honom som står i bokhyllan och bläddrade. I skuggan av framtiden (som han fick Augustpriset för 1997) och Ett oändligt äventyr har jag delvis läst (första delarna) medan boken om solidaritet och den senaste Stenarna i själen står där olästa.
Funderar över om det skulle vara möjligt att starta en läsgrupp kring de ovan nämnda verken.

2 kommentarer:

Bibblostick sa...

Det låter väldigt intressant, tror du man kan läsa ihop på nätet? Jag började läsa Ett oändligt äventyr i samband med en kurs i våras och blev alldeles uppfylld av hans text. Som vanligt kom annat emellan och det blev inte mer läst då men boken ligger fortfarande framme. Den självbiografiska boken har jag inte läst än.

Carina sa...

Hej Maria! Jasså inte en enda kommentar. Då får jag väl lägga en hos dig istället då. Här i Halmstad har det inte varit så kul de sista två dagarna. Men det var strandliv i fredags. Så du kanske gjorde bra med att åka hem. *ler* Jag har alltid önskat att vara med i någon form av läsgrupp men har aldrig varit det. Många böcker skulle få ytterligare en dimension om man hade någon att diskutera med. Har inte läst något av just din författare men, men.