fredag 10 april 2009

Vårlig långfredagSolen strålade när jag gick ut på spaning efter vårtecken. Och se, vid en husvägg i söderläge, växte dom, vårens första tussilago!! Gick hem, satte dem i vatten och kokade kaffe. Första balkongstickningen för iår. Firade med att sticka på de nya handledsvärmarna i Bohusstickning som Solsilke snabbt levererade. Hann sticka de första ribbvarven och skulle starta mönstret när plötsligt blev kyligt. Tittade upp:
!!! Åter en försvunnen stad utan kyrka och berg, bara kall tjocka som drivit in från havet. Typiskt kustnära väder. Förhoppningsvis soligt imorgonbitti igen. Ska se till att inte sova lika länge som vanligt.
Det blev en skön långfredag iaf med traditionsenlig körkonsert i kyrkan med Stabat Mater. I år med en liten kvinnokör Ceciliae Vokalensemble , 12 korister som sjöng satserna solo eller i liten grupp (och några i kör). Mycket stämningsfullt och vackert. Stabat Mater är en av mina musikfavoriter. Gillar verkligen att den återkommer varje långfredag i kyrkan.
Hemma igen middag med lax och vitt vin och sen schalstickning till De ofrivilliga på DVD. En ganska otäck film på sitt sätt.

2 kommentarer:

Carina sa...

Tackar för ett trevligt inlägg på min blogg.

Hör av dig via mailen. Jag vet att jag fått mail från dig tidigare men jag har så många namn på min kontaktlista så jag drunknar snart och allra värst ... jag vet inte längre vem som är vem.

Kram Carina

teresa sa...

Visst är de roliga att sticka, muddarna. Får se om ditt garn räcker - mitt ljusblåaste tog ju slut för tidigt...
"De ofrivilliga" var så otäck att jag inte klarade att se den, det händer inte ofta.