fredag 17 april 2009

Mina Bohusmuddar
Mina Bohusmuddar blev klara under påskhelgen. Blå skimmer heter mönstret. jag tycker det är mer grönt skimmer en blått, nåja blågrönt kan det vara. Roliga att sticka och mjuka och goa. Mitt garn räckte, stickade på st 2.25 den mindre storleken. Det är första gången jag kombinerat avigmaskor och flerfärgsmönster.

Har haft en tuff vecka igen, därav bloggtystnaden. Fick magsjuka på påskaftonskväll efter en heldimmig dag. Sen när solen kom tillbaka på påskdan mådde jag pyton.

Kallt har det ute och blåsigt under hela påsklovsveckan . Har haft ännu en träff med f-kassan mfl och inser mitt hopplösa läge, vilket återuppväcker all lagrad förtvivlan. Man är alldeles rättslös som enskild arbetstagare, vad arbetsgivaren påstår är Sanningen. Jag skulle fått mycket bättre behandling om jag vore en brottsling än vad jag får från min arbetsgivare, Sundsvalls kommun och det efter dryga 30 års anställning.

En del stickande och en del läsande har det ändå blivit. Har fyra stickningar på gång just nu och alternerar dagligen mellan dem; Fountain Pen Shawl från senaste Interweave Knits, Blomsterkofta från boken Sticka romantiskt, Lace Ribbon scarfen och en kofta i lin i mönster från Drops. Gillar allihop. Stickning är verkligen en välgörande sysselsättning i motvind!
I Stick-litt-kalen som jag deltar i håller jag på med Pulsklubbens Reading Mitts.

4 kommentarer:

Bloggullet sa...

Så fint du stickat.
Och tack för kommentaren på min blogg. Tampas med FK är inte lätt,det är så tröttsamt
Jag hoppas det ordnar sig för dig.
Ha en fin helg.
Kramar

Bloggullet sa...

Jag såg din mäktiga boklista, det är massor med böcker med som jag vill läsa.Är det någon du rekommenderar särskilt?
Kramar

teresa sa...

Så fina de blev, dina muddar. Jag är tokigt nöjd med mina!
Tråkigt m Försäkringskassan, de är svåra. Lycka till på något sätt!

Carina sa...

Nu är jag på banan igen. Vad fina dina muddar blev. Nu ska jag ta tag i mina också så håll tummarna för att dom ska bli lika bra.

Ja, det där med arbetsgivaren och försäkringskassan är ett kapitel för sig. Jag har aldrig varit involverad med just Fk men med min arbetsgivare, mina närmaste chefer. Jag hade förmånen att den gången när det var som värst så kunde jag säga upp mig. Men hur många gånger kan man det. Jag behövde inte krusa men en del av mina dåvarande kollegor blev ännu värre bemötta. Jag anmälde min rektor till arbetsmiljöverket men så klart las det ner. Man är rättslös, du har helt rätt.

Har inte fått något mail ifrån dig.