söndag 5 april 2009

Körsöndag

Är ordentligt trött efter att ha sjungit i kyrkan, som det känns nästan hela dan. Först sjöng min kör (inte Mousiké utan Levande Väsen, som är en mindre familjekör) i högmässan. Fullsatt i kyrkan, som är i storleksordningen mindre katedral. (Sundsvalls GA-kyrka) Trevligt på alla sätt och vis förutom att jag var sömnig. Pga sena kvällsvanor. Vi blev bjudna på lunch i Kyrkans Hus och umgicks tills det var samling för dagens stora konsert. Tillsammans med Samklang, en betydligt större kör knuten till kyrkan skulle vi framföra Nicaraguanska bondemässan. Rolig medryckande musik, som en blandning av 70-talsprogg och Frälsningsarmén, som någon sa. Åter nästan fullsatt i kyrkan. Jobbigt bara att tvingas stå under hela mässan, alltså inte bara konsert utan mässa med nattvard för andra gången. Vi fick ackompanjemang av fina musiker, på gitarrer, fiol, slagverk, dragspel och också ett par latinamerikaner på trumma och flöjt. Mycket roligt, hög stämning. Efteråt var det svårt att varva ner.

Hemma har jag bläddrat igenom DN och stickat lite. Nu har jag åter så många stickningar på gång att det är svårt att välja. Ett trevligt "bekymmer".
Återigen har det lyckats bli en sen kväll. Det är konstigt, min klocka går alltid väldigt fort efter 22. Och jag som helst borde läsa klart Alberte och Jakob till radiobokcirkeln imorgon em.

3 kommentarer:

teresa sa...

Vad trevligt allt låter; körsång, DN, bokcirkel.. Det måste vara underbar akustik i en sdåan kyrka!
Bohusmuddarna är så fina - har stickat en halv mudd nu under eftermiddagen!!

Carina sa...

Blir lite avundsjuk på ditt körsjungande. Det var många år sedan jag sjöng i kör nu men det var vansinnigt roligt. Kära syster gör det igen och hon tycker det är jätteroligt. Har kanske inte letat så aktivt här i Halmstad efter någon kör och ärligt vet jag inte riktigt hur jag ska hinna med det.

Tant Kofta sa...

Glad påsk hälsar Koftan