söndag 9 november 2008

Vantar och mössaFingervantarna Knotty gloves är stickade i Steps sockgarn med Aloe Vera. Verkligen ett mjukt och skönt garn, som var lättstickat. Använde stickor 2.5 men det hade räckt med 2.25. Skönt med nya hela varma fingervantar nu när kylan kommer!

Mössan är en Rose Red. Blev inspirerad av någon av er andra stickbloggare och köpte för första gången ett mönster på nätet. Det funkade bra.
Mössan är stickad i ett annat nytt garn (för mig alltså) Manos från Uruguay på stickor 4 i den största storleken i mönstret (jag har stort huvud).

Att den blev lite väl stor, syns här:

Men hellre lite stor, än att den sitter åt. Också detta garn var trevligt att sticka i. Ett jättekul mönster också! Mössan stickas uppifrån, första gången jag gjort det med en mössa. Ska pröva göra en i en storlek mindre i något annat garn också.


Passar på att visa en bild på Zetor, som varit klar i flera månader. Den blev mindre än jag tänkt mig, men det gör absolut ingenting utan den är en daglig favorit nu. Underbart mjuk, i Malabrigo lace. Även detta var en trevlig stickning.


Till sist bilder på två av barnbarnen:
Nisse som fyllde 7 år i veckan och
Einar som hunnit bli 3 månader, här i en kofta stickad i Alpaca av hans mamma.

3 kommentarer:

Mia stickar sa...

Vilka fina vantar! Jag är så fascinerad av invecklade flätmönster och och på vanten är det ju bara ett som riktigt lyser! Kan bara sticka enkla flätor än men jag lär mig kanske vad det lider.....

En bok om dagen sa...

Jag är helt imponerad av dina fina mönster! Jag kan sticka slätt! ;-)

Nu, Maria, är det dags att anmäla sig till Julklappspåse Large - du missade ju Pocket & Prassel... Ta en titt!

jazza sa...

Jättefin Basker - var köper man mönstret?