lördag 15 november 2008

Musikvecka

Mycket musik har det blivit under den gångna veckan. I olika genrer. Körträning i tisdags, som vanligt, fast det var flera veckor sen jag varit med. Vår körledare Örjan hade med sig två låtar med egna arr. Jättekul.

I onsdags var det så äntligen dags för Trollflöjten med Norrlandsoperan, som är ute på turné.

En magnifik föreställning inför fulla hus. Kommer inte ihåg för vilken gång i ordningen jag sett Trollflöjten, men den trollbinder varje gång.

Dagen efter hade Nordiska Kammarorkestern sin månatliga konsert. Denna gång med Christian Lindberg som dirigent och med spansk och latinamerikansk musik som tema. Christian Lindberg är chefsdirigent, men det är ju inte alla konserter. Också nu var det fullsatt. Allt fler börjar äntligen upptäcka vilken fantastisk orkester vi har här i Sundsvall. I konserten framfördes bla ett stycke av tangomästaren Piazzolla för bandoneon och orkester. Bandoneon är ett litet fyrkantigt dragspel med fantastisk klang. Solist var en norrman, Per-Arne Glorvigen som räknas som en av de allra främsta bandoneonisterna internationellt. Maffigt!Idag har Cina bjudit in till ett första stickcafé på Cinas garn. Mycket trevligt! Hade med kameran men glömde alldeles bort att ta fram den. Vi var ett gäng mittmaskor som kom tillsammans med några nya besökare.

Efteråt åkte jag med Maria hem till henne för ett besök i hennes källare, dvs Garnkorgen. Blev som vanligt alldeles matt av att titta på alla hennes fantastiska garner. Svårt att välja var det, så det blev en ordentlig hög blandade garner. Inbillar mig att det finns massor med tid kvar till jul för diverse julklappsstickningar och att jag absolut måste provsticka både det ena och det andra garnet...

Bilder får vänta till imorgon, i novembermörkret gäller det att komma ihåg att ta fram kameran i tid innan mörkret faller.

Skall återgå till TV:n nu och sticka färdigt det sista på Färgkraftströjan. Har bestämt att den skall vara klar först, innan jag rör de nya garnerna.

1 kommentar:

Carina sa...

Blir riktigt avundsjuk på dig som bor där det finns så härliga garnbutiker. Här i Halmstad är garnbutiker en stor bristvara. Jag vill ju ha flera så jag kan få välja den som passar mig. Lite långt att resa ända hem till Göteborg för att få tag i lite garn. Men å andra sidan behöver jag väl inte mer garn på många år. *ler*
Kram Carina