onsdag 21 maj 2008

Folkmusikresa

GUN-BRITT Å DOM kallar vi oss ett gäng kvinnor (och en man) från Sundsvall och Härnösand som träffas varannan vecka i studiecirkelform för att spela folkmusik på fiol mfl instrument tillsammans. Ibland händer det att vi spelar till dans. I helgen gjorde vi för tredje gången en resa till Siljansnäs för att hälsa på vår tidigare medlem Lill-Kersti som flyttade från Härnösand till Dalarna för några år sen.


Just nu är vi 18 som deltagit i spelningen under våren. Vi var 16 som gav oss iväg till Siljansnäs . Utöver att umgås med henne var vi inbjudna att spela till dans arrangerad av det lokala folkdanslaget.

I Siljansnäs var det grönt och vackert som en dalmålning när vi anlände i fredags. Körsbärsträd och äppelträd blommade i sån mängd att det påminde om Astrid Lindgrens Körsbärsdal. Lill-Kersti bjöd på god soppa och vi åt, drack och spelade inklämda i hennes vardagsrum till framåt natten.


På lördag morgon när vi vaknade såg det ut så här:

Den 17 maj!! Hela dagen ända tills kl 02 nästa natt snöade det tätt!! Det blev till att pulsa i snön, ibland upp till knäna, alternativt slira fram i snömassorna på hala däck när vi skulle ta oss mellan stugorna vi bodde i och spellokalen. Siljansnäs ligger dessutom i en backe. Som tur var hade Kicki som jag, som använder kryckor fortfarande, åkte med fyrhjulsdrift på sin bil, så den tuffade på som en traktor i snön.


Det var inte precis rätt väder för att åka på dans. Men 16 tappra dansare kom och det blev en bra kväll. Roligt hade vi som spelade och det verkade som dansarna trivdes också.

På söndagsmorgonen låg fortfarande snön. Mias och Katarinas bilar fick skottas fram ur två snöhögar. Tyvärr knäckte den tunga snön en mängd grenar på de blommande träden. Men solen tittade fram och vägarna var torra när vi for norrut efter en fantastiskt trevlig och spännande spelhelg.
Under bilresorna stickade jag på min första Seduction-socka. Har just börjat på den andra och skall gå iväg till stickcaféet strax för att fortsätta.

Inga kommentarer: