lördag 14 november 2009

Stickcaféer och bokcirklar

Idag har det varit stickcafé igen på Cinas garn. Perfekt för en regnig lördag. Många var vi, alldeles fullt med besökare i blandade åldrar både nykomlingar och gamla trogna. Jättetrevligt.

Både idag och i onsdags kom jag hem med nytt garn helt oplanerat. I onsdags en härva lila sockgarn från Opal och idag en härva Malabrigo sock i helt oemotståndliga nyanser. Nu ligger båda framme för beundran bredvid några FO:n som jag tänkt fota om det mot förmodan skulle bli lite ljusare någon dag. Kanske inte att hoppas på förstås.

Utöver garner har jag också handlat böcker. Trots att bokhyllorna som vanligt är knökfulla. Fortfarande finns där många olästa böcker kvar bland de lästa plus en trave låneböcker.
Har köpt tre fantastiska stickböcker som man bara måste äga:

Book of Fair Isle knitting av Alice Starmore
Stickning. Ett hantverk av Britt-Marie Christoffersson och
Sticka mössor, vantar, sockor av Ann-Mari Nilsson..
De båda sistnämnda utgivna av Hemslöjden. Jag bläddrade i dem på Bokmässan men de fick inte plats i packningen då. Nu anlände de direkt genom Ad Libris tillsammans med ytterligare en handarbetsbok i litet format som skall bli en julklapp.

Har läst en hel del och fört in på läst-listan utan kommentarer fortlöpande. Kan rekommendera både Anna Schulzes Ge mig en människa och Cilla Naumanns Dem oss skyldiga äro men de bör inte läsas i ett svep efter varandra som jag råkade göra. Båda har en deprimerad kvinna i centrum. Absolut läsvärda men lite tungt blev det.

Mörka och sorgesamma kan man också beskriva de båda senaste bokcirkel-lästa böckerna;
Först Buddenbrocks som jag passade på att läsa tillsammans med P1:s bokcirkel tidigare i höst.
En bamsetjock berättelse om köpmanfamiljen Buddenbrocks liv i flera generationer i Lubeck under 1800-talet. Har tänkt läsa den i många år och är mycket nöjd med att det äntligen blev av. En fantastisk skildring av både människor och miljöer sorglig, dråplig, träig (ibland), humorisktisk och avslöjande av sin tid. Tänk, Thomas Mann var bara 26 år när han skrev den. Senare fick han förstås Nobelpriset för den (bla)
Till skillnad från vårens läsning av Cora Sandels böcker tillsammans med radiobokcirkeln var denna omgång riktigt intressant att lyssna på. I radiosamtalen deltog Jonas Karlsson, Helena Henchen och Göran Greider.
I bokcirkel irl har vi senast läst Vi som inte sa Hora av Ronnie Sandahl. En berättelse om tre unga män i 19-20 års åldern som är kvar på hemorten, Falköping och längtar iväg. Om vardagstristess, förälskelser, fester, fylla och svek. En naken skildring av hur det är att vara ung ur killperspektiv. Sorgesam den också men klart läsvärd också för oss som är i föräldragenerationen.

2 kommentarer:

Kristina H sa...

Hej Maria! Du har vunnit på min blogg. Skick mig din adress så kommer ett paket! kristinahedberg snabela gmail punkt com

heidi sa...

tack:)

jag såg den på ravelry och föll på en gång, men den var lite långtråkig att sticka... men väl ärd det:)

det skall bli jätteroligt att se hur din ser ut när den är färdig!

grattis till vinsten hos queen mudd!