onsdag 11 november 2009

Just nu

Det fortsätter vara disigt ute, det hinner knappt ljusna innan det mörknar igen.


Jag läser En berättelse om kärlek och mörker av Amos Oz. Han berättar om sin uppväxt i Jerusalem under 40-talet och berättar mycket målande om sina släktingar i flera generationer bakåt. På 30-talet uppmanades judar i Europa att go home to Palestina. Numera kräver man (på sina håll) att judarna skall lämna Palestina. Konflikten mellan Palestina och Israel får en djupare dimension men inte mindre tragisk. En mycket läsvärd bok!

Jag stickar på en halsduk till Einar. Mössan till honom blev klar igår. Skall gå iväg på stickcafé om en stund. Vi skall träffas på ett nytt ställe, Tant Anci och fröken Sara, som flyttat till en större lokal.

3 kommentarer:

Carina sa...

Hej vännen! Vad lustigt för jag har precis kommit hem från stickcafét på Fribergs. Flera sprillans nya stickerskor var där. Och så hade jag gått från kameran här hemma. Ibland är det som man har huvudet under armen och inte har någon arm.

Stickfantomen sa...

Tackar för lästipset. Konflikten därnere verkar allt mera svårlöst och jag kan inte för mitt liv begripa varför den ena sidan bara tar förgivet att de har all rätt på sin sida och utmanar den andra till dumheter. Allt som kan spegla skeendena i tid om ämnet är intressant.

teresa sa...

Stickkafé låter mysigt.
Den boken köpte jag i en fin, inbunden variant för 10kr på loppis för ett tag sen - nu får jag nog ta fram o läsa den!