söndag 29 november 2009

vinst!För första gången har jag vunnit i en bloggutlottning! Från Queen Mudd kom ett paket med ett virkningskit, garn och mönster till en stjärnväska som hon designat. Tre nystan Raumagarn i fina färger. Jag satte genast igång att virka, hur kul som helst. Har hunnit halvvägs under helgen. Bilden är från igår. En stor kram och jättetack till dig Queen Mudd, som har en trevlig blogg.
Att virka blir roligare för varje nytt projekt. Flerfärgsvirkning är nytt för mig i höst. Inte alls svårt när man bara kom på det där med att byta färg i maskan före.November iår har ju varit osedvanligt grå och regnig. Nästan överallt efter vad jag förstått. Desto härligare blir det de enstaka dagar solen visar sig. Alldeles särskilt gillar jag att se den gå upp över södra Stadsberget från mitt fönster. Vid ca halv 10 sker det just nu, senast igår. Skönt att november lider mot sitt slut och att det äntligen är advent. I eftermiddag efter en underbar högmässa i kyrkan har jag njutit av årets första lussekatter till tända ljus och förra årets julmusikinköp Jul i folkton. Ljusstakar och stjärnor är på plats i fönstren, det övriga julpyntet får som vanligt vänta till någon gång efter lucia.


Detta blev resultatet av den senaste sockstickningen; Sunday Swing från Sticka Meras sockklubb i Fame Trend på stickor 2,5. Lite skämmigt att avslöja att det är septembersockarna som blivit stickade först nu. Har inte alls varit i fas i sockklubben iår. Fame Trend var trevligt att sticka i, gillade verkligen färgkombinationerna som inte helt går fram på bilderna ovan. Men lite väl tvärt blev färgbytet på vänstersockan.


Till sist kommer en bild på en älskad ryamatta som min mor knöt när jag var barn. Kommer väl ihåg det. Efteråt gjorde jag en ryakudde i garnresterna från mattan. Kudden har kommit bort men mattan som är mycket kär, ligger på golvet i mitt vardagsrum numera.

Hoppas ni alla haft en fin första advent med lussekatter och många ljus. Jag skall avsluta dagen med bloggläsande och en mugg med årets Blossaglögg. Jättegod, har redan tjuvsmakat. =)

2 kommentarer:

heidi sa...

grattis till kitet! vilken rolig vinst:) det skall bli jätteroligt att se hur det blir när det är klart:)

vilka fina sockar:)

mattanr är verkligen vacker! den typen av vackra bruksföremål som har tillverkats för egen hand finns knappt nuförtiden, så då är det extra roligt när dom dyker upp:)

Carina sa...

Grattis till vinsten! Jag tycker att jag försökt i så många tävlingar på en väldigt massa bloggar men aldrig har jag haft någon tur inte. Får väl göra ett ryck någonstans igen, kanske turen vänder.