måndag 9 november 2009

Dagsläget

Det enda jag har överflöd av numera är tid - och den rinner mellan fingrarna, känns det som. En del dagar blir det nästan ingenting gjort, jag varken stickar eller läser utan ligger kvar i sängen länge och läser tidningarna länge och läser vad andra skriver på sina bloggar... sen är den dagen slut. Inte alla dagar bara en del. Idag har jag faktiskt städat sovrum och möblerat om. Och stickat färdigt en mössa till Einar. Hoppas nu att den passar också.

Läser gör jag ju faktiskt också mellan varven. Just nu Eva Franchels Väninnan om det politiska vardagslivet i maktens centrum under Göran Perssons dagar. Eva jobbade nära Anna Lindh och var väninnan som blev vittne till mordet. Som vanligt vid läsande av skildringar om hur det går till i toppen av stora organisationer så blir jag betryckt. Det tycks alltid handla om maktstrider och positioneringar. Absolut inget man längtar till.
Däremot saknar jag så att det skriker tillhörigheten till ett team/en arbetsgrupp där man arbetar tillsammans med meningsfulla uppgifter utan ständiga besparingar, omorganiseringar och chefsbyten.
Efter nyår kommer förskolorna och skolorna i Sundsvall att återigen få en ny chef, eller direktör som det numera heter även inom våra kommunala verksamheter. Istället för den nuvarande kvinnan som är psykolog (och inte fick förnyat förtroende), träder en yngre man med bakgrund från militären in. Kommundirektören lovordar honom. Samme kommundirektör som under året fixat ledarutbildning till alla underlydande chefer genom att anlita en gammal polare. Denne fick så bra betalt att han slog alla chefer med hästlängder. Samtidigt gäller köpstopp inom all kommunal verksamhet. Flera skolor läggs ner, biblioteket får inte köpa nya böcker mm mm mm

Ja, ja nu är ju detta i första hand en blogg om stickning och läsning. Men ibland kan man liksom inte hejda sig.

1 kommentar:

doktoranden sa...

Vad kul! Jag läser just nu samma bok! Och man häpnar ju över detta rävspel som finns överallt. Att människor bara orkar. Nej, tacka vet jag en härligt stickning. Eller bok. :)