söndag 23 augusti 2009

Kort JämtlandsturÅsa, Einar och jag har tillbringat ett par härliga dagar i Höglekardalen i Oviksfjällen. Det är två år sen förra besöket, så vi har längtat. Helt enkelt att gå ut på fjälltur med en ettåring på 11 kg som drullar omkull i ojämn terräng är det inte. Åsa bar honom på ryggen, men helst ville han gå själv. Som tur är finns det ett bra ställe att relativt lätt nå ut på kalfjället.
Som vanligt alldeles underbart, soligt och faktiskt myggfritt.


Massor av blåbär hittade vi på Västfjällets sluttning och plockade medan Einar sov middag bland blåbärsris och dvärgbjörkar.


Dvärgbjörk är mitt favoritträd. Tyvärr är min kamera för dålig för de närbilder jag skulle vilja ta på dvärgbjörksbladen.

Einar gillade blåbären och att bada fötterna i en iskall fjällbäck. Helst ville han ner i alla bäckar och vattensamlingar vi passerade.

På kvällarna i stugan åt vi gott; renskav den ena dagen och röding den andra dagen och stickade, mest jag. Skulle gärna stannat längre alternativt åka dit igen och plocka mer blåbär. Men det funkar inte utan bil...

Nu är tvåändsmudd nr 1 från Fäboddagarna färdig. Har lyckats lägga upp maskor och påbörjat mudd nr 2. Det är riktigt rolig stickning, kul att lära sig något helt nytt. Jag lånade boken Dödergök rekommenderade på bibblan (Tvåändsstickat av Birgitta Dandanell) och klurade ut hur man gör avigmaskor med hjälp av den.

2 kommentarer:

Carina sa...

Vad roligt det låter med fjällvandring. Drömde om det förr men det har nog tappat lite av glansen för mig. Kan du inte berätta mer om det där stickeventet du varit på. Skriv ett mail vetja.

fale artut sa...

Men så roligt att du trivs i Jämtland! Vallmo går finfint här, säkert hos Dig också!