lördag 29 augusti 2009

Fäbodmuddarna
Här är de, muddarna från Fäbodstickningen, äntligen färdiga! Min första tvåändsstickning. Enligt Dödergöks beskrivning skulle det vara tre prickvarv, jag bytte ut det mittersta mot ett avigvarv bara för att få anledning att pröva aviga maskor i tekniken. Så fort min LYS Cinas garn får hem mer z-tvinnat garn skall det bli ett nytt projekt, antingen Dödergöks lite mer avancerade muddar med krusmönster eller Räta och aviga händelsers randiga vantar. Har inte bestämt mig än, kanske blir det något annat ett par halvvantar skulle heller inte vara så dumt. Roligt är det iaf att sticka tvåändsstickning. Tack än en gång Dödergök för att du hjälpte mig komma igång!


Det har varit en stickig vecka. Jag alternerar mellan fyra FOU varav ett är en virkning. Allihop är trevliga att hålla på med och verkar så här långt bli ok. Ingenting har ännu fastnat i kameran. Investerade i nya Knit Pro-stickor med avtagbara kablar samt en Knit Pro-virknål för några dagar sen hos Cina. Fler inköp har det blivit; Anna Kåvers nya bok om känslor Himmel, helvete och allt däremellan, en reabeställning från Garnpaletten av främst Regnbågen-garn och en Sockgömma från Stickfrossa. Som vanligt var jag sent ute igår kväll och missade en av de sista på hennes hemsida (hon lägger ut nya stickväskor varje fredag) men fick ändå ett mail om att hon kan göra en extra. Finemang! Har länge tänkt skaffa mig något av hennes alster, i första hand just en sockgömma.


Har också skaffat mig det senaste numret av Hemslöjden om stickning och de nya Dropskatalogerna. En massa intressant stickläsning i Hemslöjden, som också skall ha en monter med bla stickcafé på årets Bokmässa. Köpte tågbiljetter redan i somras till Göteborg för att åka dit. Kanske kunde vi ordna en bloggträff där. Återkommer med närmare förfrågan senare.

3 kommentarer:

Anna sa...

Du skickade ditt mail samma minut som en annan kund, kunde ju knappt avgöra vem som var först! Så kul att du är igång med tvåändsstickning! Bokmässan är samma helg som syfestivalen i Borås om du har en dag över...

Dödergök sa...

Vad kul att du är klar med muddarna och vad fina det blev.
Jag är bara glad över att jag fick ha så trevliga och lättlärda elever.

Carina sa...

Jättefina muddar tycker jag. Kan inget om tvåändsstickning men har sett på när andra gjort det. Får se om jag testar någon gång.

Hör av mig via mail!