måndag 17 augusti 2009

Kalevala

Ännu en tur söderut har det blivit till Dalarna och Värmland. Mycket bilåkande genom skogarna, men det var det värt. Västanå teater spelar just nu Kalevala i Berättarladan vid Rottneros strax utanför Sunne. En helt fantastisk föreställning med regi av Leif Stinnerbom med musik, dans, rörelse av storslagen karaktär. Otroligt vackert scen i den jättestora ladan, fantastisk scenografi och dräkter. Underbara skådespelare och mycket fyndiga scenlösningar. Och en stor mytisk berättelse som trollbinder. Alla ni som kan, skaffa biljetter! Den spelas fortfarande. Det var värt två dagars resa.

Och en del stickande blev det förståss också tid för.Detta är min andra trädgårdsmus. Fortfarande roliga att virka, så det kan tänkas bli fler vad det lider.
Efter att ha blivit inspirerad av Maria på våra stickcaféer har jag satt igång projekt dominostickad filt. Meningen är att restgarner ska komma till användning. Har också tänkt att den kan rättfärdiggöra inpulsköp av enstaka nystan. För många nyanser behövs.

Stickar också på den vita silkesschalen och på tvåändsmudden från Fäboddagarna. Det går väldigt sakta med tvåändsstickningen, några varv om dagen.

Nu ska stickningarna plus den gamla väskvirkningen få följa med på en ny resa, denna gång upp till Jämtland till fjällstugan tillsammans med Åsa och Einar.

1 kommentar:

Mia sa...

Ja, Kalevala var en upplevelse! Vi var där i mitten av juli och njöt av musiken, rörelsen, miljön och en spännande historia! Fantastiskt hur de kunde gestalta djuren, deras rörelser och karaktärer. Det var fint.
Och du, visst hade vi en härlig helg med spelgänget!
Mia