torsdag 13 augusti 2009

Fäbodstickning


Här i östra Grunubergs fäbod, långt in i skogarna mellan Orsa och Furudal strålade vi samman 21 stickande kvinnor i blandade åldrar. Tack vare Ulrika på Sticka Mera hittade vi hit, från Landskrona, Halmstad, Örebrotrakten, södra Dalarna, Karlstad, Uppsala, Stockholmstrakten och Sundsvall (jag) kom vi.
Och vi stickade och stickade och stickade. När det serverades mat åt vi (det gällde att passa på, det var ganska glest ibland mellan måltiderna, och ingen gourmetmat). Men vad gjorde det, trevligt och fridfullt hade vi det, lugnt och skönt. Mest sol och värme, bara ett par regnskurar. Garn, stickor, prat, skratt. Sköna dagar att minnas. Inspiration och irl-personer bakom en rad bloggar.
Vad jag stickade? Jo, en Yemenväst, rutor till en blivande Dominostickad filt, lite Lace Ribbon Shawl och ett första stapplande prov i tvåändsstickning (ska bli muddar) tack vare Dödergöks introduktion. Har inte alls fattat tidigare hur man gör, men nu klarnade det. Tack Dödergök och Ulrika och alla ni andra för härliga dagar!

2 kommentarer:

Samtal från min trädgård sa...

Vilken tur du hade, som kom med på detta. Måste hålla ögonen öppna, så jag också hinner anmäla mig.

teresa sa...

Låter väldigt trevligt.