söndag 8 februari 2009

snöig stickhelg

Alltmedan snön vräkt ner hela helgen har jag mest varit inomhus och stickat. Igår middag och gemensamt tittande på melodifestivalen hemma hos Åsa. Både hon och jag stickande. Vi planerade en skidutflykt till idag. De andra skulle åka skidor medan jag skulle ta hand om Einar, av detta blev det intet. För mycket snöande och väl kallt, drygt -10. Istället fick jag under dagen ett oväntat stickbesök av Kristina, en av mina vänner, som nyligen har återupptäckt stickandet efter dryga 25 års uppehåll. Ett mycket trevligt initiativ av henne att titta förbi med stickning. Det är verkligen jättetrevligt att umgås och samtidigt sticka. Vi pratade bla om våra stickminnen från 70-talet. Då var stickandet något man gjorde ensam, möjligen parallellt men inte i umgänge som nu.

Magnus sockar är färdigstickade och överlämnade. Glömde fota, det var enkla sockar i Fabel sockgarn i ribbad stickning. Skall sticka sockar till mig själv nu i Aloe vera-garn, men har lite svårt att bestämma mig för mönster. Det borde bli sockklubbsmönster (är med i Sticka Meras sockklubb även iår). Har under tiden återupptagit ett projekt från förra vårvintern; en ribbstickad väst i silkemerino efter att ha rivit upp det stickade sen då och bytt till grövre stickor. Nu ser det bättre ut! 2/3 av första framstycket har det blivit i helgen. Stel är jag fortfarande i handleden, men det funkar att sticka med inlagda pauser. Härligt!

Helgen avslutades med bio. Det går många filmer som lockar just nu. Efter att långt uppehåll i biobesöken, sånär som filmen om LasseMajas detektivbyrå under jullovet med Nisse, har jag nu varit på två filmer under veckan som gått. Maria Larssons eviga ögonblick i torsdags och Revolutionary road nu ikväll. Bra sevärda filmer båda två. Vill också se både Mammut och I taket lyser stjärnorna.

1 kommentar:

Mrs Petersson sa...

Skönt att du är igång igen. Får se ikväll om du törs spela också...