fredag 4 juli 2008

Baddagar

Hela veckan har det varit Sporthallens utebad som gällt. Nisse, mitt sex-åriga barnbarn går på simskola där. Jag har simmat några längder varje dag och sen badat med barnen och umgåtts med dem och Åsa, min dotter. De sista dagarna har det varit riktig högsommarvärme. Tyvärr verkar det bli kallare redan imorgon. Det är skönt att simma och bra fotträning. Har tänkt fortsätta regelbundet i utebadet på mornarna under resten av sommaren. Som kommunanställd i Sundsvall har man den fina förmånen att bada gratis i utebadet och inomhus under vintern. Skönast är förstås bad i naturligt badvatten, helst i havet för min del, allra helst på västkusten i det vi som kommer från Sveriges framsida kallar "det riktiga havet". Men Bottenhavet duger också bra, när det bara blivit uppvärmt. Runt Sundsvall finns underbara badstränder. En fördel här jämfört med Bohuslän är att det är garanterat manetfritt.


Just nu pågår sommarens gatufest i stan. Jag hör musiken från en av scenerna ända in i lägenheten. Fullt ös från flera scener mitt i stan från ons till imorgon. Mängder av artister från Gary Moore till The Ark och Håkan Hellström. I onsdags när det var fritt inträde gick jag ner en sväng och lyssnade på Sven-Ingvars. Övriga kvällar stängs centrum runt torget av, det kostar över 300 per kväll att gå in. För dyrt tycker jag tom för Håkan Hellström. Skulle hellre vilja åka på Delsbostämman i helgen men ids inte riktigt planera för det.


En del stickande och läsande blir det framförallt på kvällarna. Ja, sticka gör jag också vid badet. Just nu ett par sockor med start från tån för första gången. Strävar också med att avsluta en barntröja i bomullsgarn till en väns barnbarn som redan hunnit fylla ett år. Den har legat vilande länge, kom av mig när jag upptäckte att den blir alltför stor, antagligen lagom till nästa sommar. Zetorschalen växer långsamt. Det är en trevlig och njutbar stickning både mönstermässigt och garnmässigt som gärna får vara pågående ett längre tag.


Som sommarläsning håller jag just nu på med nostalgiomläsning av de senare volymerna om Anne på Grönkulla. ! För mig är det bland det mest romantiska (och nostalgiska) man kan läsa. Älskade böckerna om Anne som tonåring, vilket också min dotter har gjort.


En del annat ligger på nattygsbordet också förstås.

3 kommentarer:

Bland garnnystan och sytråd sa...

Visst är det ett härligt väder vi har. Det är nu som vi laddar batterierna inför vintern. Ljuvligt med många och långa bad. Det är ju inte så att man gör speciellt mycket kroppsarbete sådana här dagar. Det blir lite stickning, lite bad, lite läsning, lite bad, lite lyssna talbok och sedan går det runt ett par varv till. Trots detta behagliga liv så är man jättetrött på kvällen.

Carina sa...

Mannen och jag har varit en hel del på stranden dessa dagar, senast igår. Varmt i vattnet var det också igår. För mig är det ju havet som gäller och det kanske är ett resultat av att man är uppvuxen i Bohuslän men det är ju samma hav här nere i Halmstad. Men jag saknar den Bohuslänska naturen och klipporna. Här är det bara sand.

Jag skulle faktiskt inte betala en enda krona för att lyssna på Håkan Hellström men Sven-Ingvars hade jag gärna sett. Kanske inte för 300kr men ändå.

Carina sa...

Kom precis på att du är ju liksom jag en bokmal. Har du kollat in bloggen
http://deckarebloggen.blogspot.com/

Jag har precis kommit med där.