onsdag 24 juni 2009

Upp och ner-koftan


Här är den min upp och ner-kofta! Den blev lagom i halsen, trots att jag trodde den skulle bli för stor först. Men tant Kofta är en strålande stickpedagog. Tack vare mätning med hennes halsringningsmall blev jag helt övertygad och lät bli att repa upp. Sen denna bild togs i helgen, precis vid ärmavtaget, har jag nu hunnit två ränder ner på kroppsstycket. Ränderna har jag hämtat från ett av Britt-Marie Christofferssons mönsterprov. Randen uppkommer genom att varvet avmaskas i randfärgen och därefter plockar man upp nya maskor bakom avmaskningen och stickar vidare i grundfärg. Lite pilligt, men det blir fint, som ett stickvarv på andra ledden. Ska försöka få till en bättre bild nästa gång.
Nu ska stickningen få följa med på en ny semestertur. Kom hem från den förra i söndags. Ett underbart bröllop på Tjörn. Två dagar i Uddevalla med övernattning på Gustafsbergs vandrarhem (Sveriges äldsta badort) och besök på Bohusläns museum. Sommarens utställning om Bohusstickning är inte stor men intressant och vacker. Många olika bohuströjor och mössor mm visas. Jag hade turen att komma lagom till en visning. Såg också TV-filmen om Bohusstickning som ingår i utställningen. Något tröjpaket blev det inte, fast jag blev väldigt sugen. Det fick räcka med bok och DVD-film (tv-programmet). Bohusläns museum fortsätter vara mitt favoritmuseum. Nytt för i sommar finns också bla en sevärd utställning om Havet. Dessutom hittar man alltid intressanta och förhållandevis billiga böcker och fina kort mm i muséeshopen.
Från Uddevalla bar det av till Ölmarnäs utanför Åsa i norra Halland och midsommarfirande i stugan hos en god vän. Mycket trevligt! Riktigt bra väder trots att det inte var badvärme särskilt inte i vattnet.
Imorgon bär det iväg igen söderöver nu på 60-års kalas tillsammans med spelkompisar på Gotland och därefter vidare till Blekinge och Skåne. Ska besöka Lund och Malmö för första gången.

3 kommentarer:

Tant Kofta sa...

Vilka snitsiga ränder!
Tycker mig se att blått är din färg.
hej fr. Koftan

Carina sa...

Du har något att hämta hos mig.

Carina sa...

Maria!
Jag har skickat dit ett mail för jag hittade inte ditt telefonnummer.