onsdag 17 december 2008

Lite om det mestaTänker varje dag på att blogga, men fastnar i bloggläsande och lite korta kommentarskrivanden. Det är inte så att jag har det särskilt stressigt utan snarare tvärtom. Är chockad, ledsen och förtvivlad efter det senaste mötet med arbetsgivare och försäkringskassan i förra veckan. Det förslag för framtiden som ledningen kommer med är ett skamgrepp. Bortsopad efter 30 års anställning.... Nej nog om detta! Ska försöka lägga hela jobbet åt sidan och ägna mig åt julen mer koncentrerat.


Idag är äntligen mina nya bokhyllor på plats och böckerna inplockade. Hade hoppats få en hel hylla över till garn men trots utgallring i flera steg av böcker blev det bara fyra hyllplan över till garn. Naturligtvis går det att sortera bort fler böcker och pärmar mm, skall fortsätta jobba på det. Fint blir det iaf med enhetliga hyllor. De gamla lagerhyllorna skall få flytta till källarförrådet, kanhända vill barnen ha några av dem framöver.


Det har gått trögt med både stickandet och läsandet de sista veckorna.


Lite julklappsstickande har det blivit. Håller just nu på med en mössa till Nisse (barnbarn) i ribbstickning med flätor på frihand. Inte säker på att det blir så lyckat.
Mer nöjd är jag med koftan i Färgkraft som varit klar ett tag. Har börjat använda den, men inte blockat den än. Är mycket förtjust i färgerna och modellen, men garnet är lite väl stickigt. Hoppas det känns bättre efter blockningen.
Några par handledsvärmare har det också blivit. De röda i Debbie Bliss-garn efter Stickfrossas mönster använder jag själv för att markera lite jul. Gillar verkligen mönstret. Lätt, snabbt och trevligt att sticka. De blå, som skall bli en kompis-present, är stickade efter ett mönster från Stickas medlemsblad.
Ibland tar det bara stopp när en stickning är klar. Har fullt med garn och massor av beskrivningar och egentligen också idéer men kan inte bestämma mig. Helst skall en ny stickning vara påbörjad när den tidigare avslutas. Är det någon som känner igen sig?
Att det sen finns några gamla UFO:n som ligger och ser anklagande ut, låtsas jag inte om. Gemensamt för dem är att de också kräver nya beslut.
Två nylästa böcker:
Köp inte den här boken av Ann-Christin Gramming läste jag om på Köpstopps blogg. Sagt och gjort, jag blev intresserad men köpte den inte utan beställde den på biblioteket. I dagboksform eller egentligen bloggform fast i bok får man följa Ann-Christin under hennes köpstoppår (2007). Ett helt år utan att köpa nya kläder, eller böcker, gå ut och fika, utan bio eller teaterbesök. Rätt spännande att följa. Jag blev imponerad och inspirerad, inte att göra samma sak, men att börja tänka mer begränsat inför nästa år när det gäller konsumtion.
Kvinnorna på 10:e våningen av Karin Alfredsson är hennes andra bok om läkaren Ellen Elg. Här bor hon med sin man och dotter i Hanoi och arbetar på en kvinnoavdelning på ett vietnamesiskt sjukhus. Både spännande och välskriven. Men lite för mycket av karaktären -reportageserie om kvinnors utsatta situation i Vietnam, för min smak. Boken kallas på framsidan för "dokumentärthriller".

2 kommentarer:

Carina sa...

Hej!
Jag känner igen det där med gallring av böcker, håller på mest hela tiden. Jag har väldigt svårt att göra mig av med böcker jag tycker om eller vackra böcker. Vi har ju två hem som ska slås ihop och jag har nu fått hem alla mina böcker och dom får bara inte plats. Dessutom är vi två människor som älskar böcker. Du förstår? Vad ska mana göra?

Jättefina pulsvärmare du har gjort. Dom ska jag kolla lite extra på.

Hade för mig att jag hade din mailadress men icke. Tänkte kommentera det du skrev om jobbet och allt det där men känner inte för att göra det här.

Kramis Carina

Nata sa...

Hej! Du har fått en utmärkelse från mig.