fredag 17 oktober 2008

En orolig vecka

Ibland händer det märkliga saker...

Plötsligt, i tisdagsmorse, fick jag ett skräp i högra ögat, eller kanske på glasögat, trodde jag. I nästa stund bredde en grumlig hinna ut sig över hela ögat. Ingenting syntes i spegeln. ????

Hade tur att få akuttid redan samma dag på ögonkliniken. Det kan vara en rispa i näthinnan som orsakat blödningen sa läkaren som undersökte. I värsta fall kan näthinnan vara på väg att lossna. Ny undersökning blev det igår, fortfarande för mycket blödning för att man skulle kunna se hur näthinnan ser ut. Ny tid på måndag för undersökning.

Idag, fredag, ser jag fortfarande ingenting mer än ljus och mörker. Men det är positivt enligt läkaren igår. Så länge det inte blir helt svart i synfältet.

Det gör inte ont, men är obehagligt att plötsligt bara se med ett öga. Inte visste jag att det finns en ökad risk för näthinnesproblem när man är gravt närsynt. Har aldrig stött på någon som råkat ut för detta. Livet är fullt av överraskningar. Irriterande är också att jag inte får träna utan skall ta det lugnt. Nu när träningen börjar bli ett behov.


Detta är baby socks från Knitting Daily i Fabelgarn stickade som doppresenter till Lovisa och Rebecka, ett tvillingpar som föddes i början av augusti. Jätteroliga och snabba att sticka, med bra passform. De flesta babysockar är alldeles för korta och breda i skaftdelen, så att de bara ramlar av.
Hade egentligen också tänkt sticka mössor till tvillingarna i samma garn, men misslyckades först med djevelluen och sen med en annan hjälm från ett gammalt urklipp. Skall göra omstart på djevelluen framöver. Einar har fått en av sin farmor, den är väldigt fin.
Har en del annat på väg att bli klart och en del nytt på gång. Och som vanligt huvudet fullt av idéer och lösa planer. Får hela tiden inspiration och lust av alla andras bloggar och stickningar IRL.
Trist är att vårt stickcafé inte längre kan fortsätta träffas på Deliceranos. En trevlig italiensk restaurang/fik i Sundsvall med god mat och gott fikabröd pga deras ändrade öppettider. Att hitta ett nytt ställe som har öppet till minst 20.00 med plats för stickerskor i grupp är inte helt lätt. Nästa onsdag skall vi ses på Barista på Storgatan, där det tyvärr är väl bullrigt.
Har fortsatt läsa deckare. Att börja jobba, trots att det är i liten omfattning, tar på energin.
Åsa Larssons senaste i Kiruna-serien med Rebecka som förgrundsgestalt Till dess din vrede upphör, var en positiv deckar-läsupplevelse. Så spännande att det åter blev en sträckläsning. Även här dyker de dödade upp i handlingen, liksom i Mons Kallentofts böcker. Lite obehagligt och rentav osmakligt upplever jag det. Kanske en ny trend i deckarvärlden?
Med Elva avslutar Arne Dahl/Jan Arnald sin långa deckarserie om A-laget, en specialgrupp inom polisen. Hans serie som börjar med Misterioso tillhör mina absoluta favoriter när det gäller deckare. De är underfundigt och rappt skrivna och har tio sinsemellan olika karaktärer som huvudpersoner och rör sig i blandade miljöer. Dessutom mycket spännande. Tills nu. I denna den sista boken Elva har gruppen upplösts med återsamlas för en weekend i en mystisk herrgård efter en inbjudan som alla misstänker varandra för att ha skickat. Alla berättar varsin märklig historia för varandra a la Decamerones uppläggning och handlingen blir allt obegripligare. Tummen ner! De andra tio böckerna i serien skall jag i sinom tid läsa om, men inte denna.

2 kommentarer:

teresa sa...

Otäckt med ögat!! Hoppas verkligen att det inte är något farligt!
(Själv fick jag en cysta i ena ögat för ett par år sedan som doktorn fick KLIPPA bort...men efter några dagar var jag frisk igen.)
Hoppas du får till det med babystickningarna.

Bloggblad sa...

Nej, så läskigt med ögat!!! Jag vet en som haft näthinneavlossning, och det slutade lyckligt.

Visst är det dåligt med nytänket inom kyrkan när det gäller psalmer. Jag tror det är ren slapphet, enklast att göra som man brukar. I vår kyrka är det kantorn, prästen, jag och gamla fru Strid som sjunger med i psalmerna. Inga andra - när det inte kommer nån turist som råkar vara kantor... :)

Jag har fått råg i ryggen om att tjata fram en gudstjänst som bygger på enbart nya psalmer - en av ledarna i vår ps-skola vill komma och berätta också.
(Gud ge mig styrka att kämpa mot motviljan mot nyordning...)