lördag 27 februari 2010

Guldteam

En fantastisk curlingmatch i natt. Guld till Anette & co! Fantastiskt roligt att se dem på prispallen. Jag grät till Du gamla du fria och gladdes med dem. Fem vanliga kvinnor, som faktiskt lever ett vardagligt liv med jobb och familjer och sen presterar detta!
Utöver deras prestation, var det en njutning att lyssna till kommentatorerna under curlingmatcherna. Katarina Hultling med bisittare som varken svamlade eller orerade eller tuggade som så många av deras manliga kollegor gjort under skidåkningen och hockeyn. "Jag smäller av" är nr 1 av alla kommentarer!

Sov länge gjorde jag förstås idag efter nattittandet. Men dagen inrymde också årets första stickcafé hos Cinas garn. En bonus som tillkom istället för den missade Umeåresan.
Eftersom OS-stickningen ligger väl i fas ägnade jag stickcaféet till att starta en Citronschal. Köpte två härvor Malabrigo Lace av Maria för ett par veckor sen. Påbörjade nu en i skogsgrönt. Trevlig stickning på stickcafé, kanske lite tråkig om man sitter ensam hemma alltför länge. Cina hade bakat en jättegod kaka till fikat. Vi surrade och trivdes och naturligtvis gick det inte att undgå att handla lite. För mig blev det ett nystan av Regias nya bomullsblandade sockgarn och två nystan Felted tweed på rea. Det är alltid lika roligt att se och inspireras av vad andra håller på med när man stickar tillsammans.
Hemma igen har jag återgått till OS-vantarna. Längtar efter att få dem färdiga och sätta igång nya stickprojekt vid sidan av Citronschalen.

2 kommentarer:

Mia sa...

Jaså du missade också Umeåresan.
Jag var sänkt efter tre helger borta, roliga helger dock!
Men jag fick iaf gå på ett 50 års kalas och idag var det 53 års kalas. Så där i alla enkelhet blev jag firad av min käre man Lasse och av mina söner, David och Simon plus 45 vänner på facebook!!!!
Kram på dig och hoppas att vi ses i morgon!

Hemskapat sa...

Hej!
Ta chansen att under en inspirerande helg i natursköna Waxholm prova på grunderna i tvåändsstickning den 22-23 Maj!
Vi lär dig grunderna, och att sticka olika slags mönster med hjälp av grundmaskorna.
För mer info besök stickkurs.se
Sprid gärna detta till kreativa, intresserade och nyfikna människor på ditt stickcafé och till jobbet!

Medlemmar i sticka.org erhåller 10% rabatt på kursavgiften!

Varmt välkommen önskar
Agneta
&
Marie-Louise