söndag 3 maj 2009

Maria hjärta Halmstad
En helt underbar vecka har jag haft i Halmstad. På alla sätt och vis. Sommarvärme och prunkande grönska. Trevligt umgänge med sonen. Långa promenader längst havet. Stickning och läsning. Bloggmöte irl med Carina, vilket var jättetrevligt. Vi har mycket gemensamt och massor att prata om visade det sig, inte bara stickningen. Verkligen roligt att ha någon mer än sonen att återse i Halmstad. Besökte ett stickcafé på Hemslöjden tillsammans med Carina en kväll vilket också var jättetrevligt. Fick lära mig lite mer om Bingestickning.

De flesta dagarna packade jag ryggsäcken med stickning och en bok och tog bussen mot Tylösand för att kliva av vid olika ställen längs vägen och promenera en bit längs havet. Längs havet från Halmstads slott inne i centrum och ända ut till Tylösand och ytterligare en bit inåt landet finns en underbar stig att vandra. En nyupptäckt för mig. Makalöst vackra vandringar med utsiktsplatser, informationstavlor om natur och historia mm, rastställen. Stränder, klippor, lövskog om vartannat. Jag gick i lugnt tempo, stannade ofta och njöt av havet, solen och vinden, grönskan och vyerna. Skulle ha badat om jag haft baddräkt med, fick nöja mig fotbad.Stickat har jag gjort, både på linkoftan och den vita schalen:
Alldeles underbart härligt, allt utom hemresan; vid tågbytet i Stockholm körde tåget mot Sundsvall ifrån mig och en vän som oväntat klev på samma tåg i Falkenberg. Detta trots att man på tåget innan försäkrat att tåget skulle invänta oss. Det blev nattåg med ankomst 03.58 istället. Uselt, SJ!

2 kommentarer:

Carina sa...

Du är hjärtligt välkommen tillbaka till Halmstad när andan faller på. Idag har det varit mycket regn till långt fram på dagen. Nu är det sol som kommer och går och det blåser riktigt ordentligt. Kallt är det också. Så det finns en annan bild och Halmstad också.

Men det var väldigt trevligt att lära känna dig på ett mer nyanserat sätt. Vi syns!

Kram Carina

Susilull sa...

Låter som en helt fantastiskt vecka, och med det ljuvliga vädret som varit! Härliga bilder!