onsdag 27 maj 2009

Hej igen!

Nästan tre veckor har förflutit sen jag skrev här sist. Det är inte alls så att jag tröttnat på att skriva, inte heller på att sticka och läsa. Det har bara blivit så. Har knappt läst några bloggar heller utan har drygt 500 att läsa i kapp på Reader.
Har inte varit bortrest, eller jobbat eller storstädat utan dagarna har flutit på. Jo, förra veckan gick åt till umgänge med de äldre barnbarnen, 7 och 10 år. Deras föräldrar och lillebror for iväg på kortsemester till Italien. Storpojkarna och jag hade riktigt trevligt hemma. Kan inte säga att jag förtog mig, de var ju i skolan halva veckan. Det blev en hel del lämna och hämta-promenader.

Linkoftan i Drops mönster, men med M&K:s garn blev äntligen färdigstickad. Jag är jättenöjd. Invigde den sen på en 50-års fest dagen efter.
Håller nu på med en kofta i bomullsgarn till Nisse, mellanbarnbarnet. Köpte garnet hos Marias garn för drygt en månad sen och prövar sticka helt efter egna idéer. Eftersom det visade sig att han ville ha en blå kofta heller än en flerfärgad randig som jag först tänkte, har jag fått beställa mer blått garn. Det är meningen att koftan skall bli klar till skolavslutningen som är den 12 juni här i stan. De andra påbörjade stickningarna får vila så länge.
Våren och delvis sommaren har anlänt hit också. Häggen blommar och fruktträden, grönskan tätnar. De första liljekonvaljerna plockades i helgen. Några dagar med sommarvärme trots kyliga havsvindar. Igår morse åt en kompis och jag frukost ute på Norra bergets sydsluttning i närheten av där vi bor, innan hon skulle till jobbet. Tidiga mornar är underbara, särskilt så här års, bara man lyckas ta sig upp och ut. När hon cyklat iväg till jobbet gick jag en lång tur genom skogen uppe på berget. Tillräckligt långt för att ge träningsverk idag.
Men även de sena ljusa kvällarna är härliga. Man borde inte sova så här års!
Skall ägna dagen åt framför allt bloggläsande, lite stickning och läsning av Bodil Malmstens sista bok om Finistére som jag hittade på bibblan igår. Kanske blir det lite bullbakning också, det var länge sen sist. Sen ser jag fram emot veckans stickcafé ikväll.

2 kommentarer:

teresa sa...

Grattis, koftan blev jättefin. Svårt m koftor i lin tycker jag, men du har verkligen lyckats.
Malmstens bomk om Finistère är härlig o kul.

Carina sa...

Koftan känner jag igen sedan du var här, fin blev den. Hur går det med sjalen?

Roligt att du är tillbaka igen, har ju saknat dig, gillar din blogg. Jag tycker mycket om Malmsten också och har någon bok ifrån Finistére men undrar om det är den sista, misstänker att det inte är det.