måndag 30 mars 2009

Pocketbyte mini

Detta är innehållet i mitt pocketbytespaket, som det tog lite extra tid att hämta på posten. De döda språkens sjö, en bok som är helt okänd för mig, extra trevligt. Det skall bli kul att läsa en helt okänd författare. Dessutom jättegod choklad. Ritter vitchoklad med hasselnötter, mums, det var inte sista gången jag njuter av den. Jättetack kära byteskompis!Idag har jag lyssnat på första avsnittet i Bibliotekets bokcirkel i P1. Under sex veckor skall tre författare läsa och diskutera Cora Sandels Alberte-trilogi. Blev jätteglad när jag läste om detta i DN och beslöt mig genast för att hänga på. Alberte-böckerna finns på min lista över absolut nödvändiga böcker som måste läsas om med jämna mellanrum. Extra roligt är det att serien numera finns i en nyöversättning av Gun-Britt Sundström. Till idag skulle halva första boken Alberte och Jakob ha lästs. Så långt har jag inte kommit sen igår. Agneta Klingspor, Leif GW Persson och Anna Hallberg samtalar i programmet om sina upplevelser av Alberteböckerna. Programmen går att lyssna på på webben, det finns också ett läsarforum där alla vi andra kan delta. Skoj!Mera bokcirklar: I gårdagens DN.Söndag fanns ett reportage om tre olika bokcirklar irl.

"I vår cirklar allt kring böckerna

Vid sidan om stickkaféerna och matlagen gör bokcirkeln comback som en ny folkrörelse."

På detta sätt inleddes artikeln.
Ja, tydligen är man trendig som deltar i alla tre folkrörelserna plus körsång. Kul att läsa om andra läsare. I alla tre cirklarna i reportaget är deltagarna kvinnor. De äter middag med vin tillsammans, träffas ömsom hemma hos varandra och ömsom på restaurang. En gång i månaden.

Detta som jämförelse med bokcirkeln jag ingår i; vi ses hemma hos varandra ung varannan månad och fikar oftast, ibland kan det bli paj, soppa eller sallad och mer sällan vin. Trevligt har vi, liksom cirklarna i reportaget. I samma tidning fanns också förslag på bokklubbs-mat med recept.

En liten undran; finns det några manliga bokcirklar??

Här en bild på min nya stickning, en Lace Ribbon scarf i ett underbart silkesgarn inköpt på Garnkorgen. Som synes blev det snabbt ett stort trassel av delar av den uppnystade härvan. I två kvällar har jag muttrande rätt ut trasslet och har nu tre handnystade bollar istället. Är silke extra trasselkänsligt?
Egentligen skulle koftan till Einar ha varit avslutad, men garnet tog slut ung 10 varv för tidigt (plus halskanten) Irriterande. Inte har jag haft tid att ta mig till Garnkorgen för att komplettera heller. Tur att det är stickkafé på onsdag, då går det förhoppningsvis att få direktleverans.

4 kommentarer:

Camilla sa...

Jag är i alla fall med i en bokcirkel där vi är av blandade kön.
Vi har just dragit igång och ska snart träffas för andra gången. Det ska bli spännande att se vad det blir av det.

Susilull sa...

Lycka till med Lace ribbon-scarfen, härlig färg! Tyckte den var "skönt meditativ" att sticka!

Anonym sa...

..Kul att du vill hänga på Bokcirkeln om Alberte! Hur går det? Vad tycker du? Varmt välkommen till www.sr.se/p1/bokcirkeln och ladda ner programmen och diskutera. Varmt. cirkelledaren Marie Lundström

Hemskapat sa...

Hej!
Ta chansen att under en inspirerande helg i natursköna Waxholm prova på grunderna i tvåändsstickning den 22-23 Maj!
Vi lär dig grunderna, och att sticka olika slags mönster med hjälp av grundmaskorna.
För mer info besök stickkurs.se
Sprid gärna detta till kreativa, intresserade och nyfikna människor på ditt stickcafé och på jobbet!

Medlemmar i sticka.org erhåller 10% rabatt på kursavgiften!

Varmt välkommen önskar
Agneta
&
Marie-Louise