måndag 16 mars 2009

Lägesrapport

Bloggen har legat i stiltje i över två veckor. Har parallellt också varit dålig på att läsa alla bloggar på min prenumerationslista. Har just nu drygt 500 olästa. Främsta orsak är att det låsta läget för min framtid på jobbet tar musten ur mig. Jag stickar och läser men även det går trögare än vanligt som läget är.

Vid sidan av stickandet och läsandet är musik i olika former ändå ett positivt inslag i tillvaron. I måndags var det åter speldags med fiolspelgänget. Jag börjar så sakteliga komma igång igen. Roligt är det, men kämpigt. Att vrida handleden i "hålla fiol läge" ger värk. Men i korta stunder går det.

I min kör håller vi på att slutrepa, sista repet ägde rum igårkväll, inför vår föreställning med kärlekstema, "Alla ska med". Premiär blir det på lördagkväll. Med föreställningar sen på sön, ons, fre och sista lör 28 mars. En helkväll med föreställning och mat både gamla godingar och nyskapad musik. Som vanligt när det gäller Mousiké så står vi inte bara rakt upp och ner i köruppställning och sjunger utan det händer en hel del. Publiken kommer nog inte att ha långtråkigt.

Hoppas jag med detta gjort ytterligare någon/några i Sundsvall med omnejd nyfikna. Biljetter kan man köpa genom Sundsvall Entré eller via mig (eller någon annan i kören), det sistnämnda är billigare. Försökte förgäves lägga in en affisch för föreställningen här, men Blogger ville inte ta in den.

Stickning, ja. Ikväll har vi haft vårt vanliga stickcafé på Dolcettos. (Italienskt fik på Kyrkogatan 8 i Sundsvall). Trevligt! Hemma igen senare ikväll har jag stickat vidare först det sista på marssockarna och sen det sista på min ribbstickade väst. Sockarna är färdiga för användning, på västen återstår montering och ev blockning. Återkommer med bilder och läslista, kanske redan imorgon. Fick idag också en avi om att mitt pocketbyte finns att hämta på posten dvs OK på andra sidan stan. Spännande. Hoppas att avsändaren också fått mitt paket.

2 kommentarer:

doktoranden sa...

Ja, det är vissa saker som fullständigt tar musten ur en och då kan det vara jobbigt att både sticka och läsa. Jag har upplevt samma sak själv de senaste veckorna. Hoppas att det löser sig för dig snart!

teresa sa...

Vad kul det låter att spela fiol! (spelade som ung..) Hoppas du blir bättre snart, så att det inte gör ont att spela.