måndag 26 september 2011

Nyligen stickat

Det har blivit en hel del stickat på sistone med utgångspunkten att använda garner i förrådet.


Zetor, ett sjalmönster jag gillar att sticka som har lagom utmaningar, det är omväxlande utan att man behöver stirra ner i mönstret och räkna vid varje varv. Har använt Drops lacegarn som var både lättstickat och drygt.


Ett av mina absoluta favoritgarner sen många år tillbaka är Regnbågens bomullsgarn. Många bomullskoftor i baby- och småbarnsstorlekar har det blivit under årens lopp till barn, barnbarn och vänners barn och senare barnbarn. Oftast kombinerade jag med billigare garn typ Bianca för att spara på det dyrare mer exklusiva Regnbågen. Att som ovan sticka en hel kofta i enbart Regnbågen som ovan ansåg jag vara för dyrt. Den här är i ett eget utformande i storlek ung 2 år. Här köper jag oftast Regnbågen-garn numera, brukar köpa några härvor i taget i samband med andra inköp.

Sen har det blivit en del stickningar i det mindre formatet, handledsvärmare, torgvantar och babysockar. Bra projekt för restgarner!


Har använt Visjögarn, Noro Kureyon Sock, Debbie Bliss baby cashmerino och det tyvärr utgångna Silke Merina från Hjertegarn. Torgvantarna är stickade efter mönstret Spirogyra från Knitty, det har också varit med i Stickameras muddklubb. De andra muddarna, Uddmudd och de randiga är från Tant Koftas fina designObs de sista sockarna är i storlek nyfödd baby, de övre för 1-2 åringar. De övre är stickade i Debbie Bliss och Silke merino som ovan, de små i Regia cotton colors, mönstret heter Hunca Munca.

Tack vare 12 under 12 under 2011 minskar min UFO-samling stadigt. Ambitionsnivån som är satt till att klara av en ofärdig stickning i månaden är precis lagom för mig. Senaste FO:t är Drakvantarna, Dragon paws, ett roligt mönster att sticka, om än lite pillrigt, man måste ha mönsterkoll hela tiden. Det finns här att köpa.
4 kommentarer:

Skarvtjärns Greta sa...

Imponerad! Så mycket och så vackert

teresa sa...

Oj vilket arbete, fantastiskt. Jag minns också Regnbågsgarnerna med glädje precis som du - många mössor o koftor i det fina garnet. De ligger o väntar på barnbarn nu, lär dröja...

Anita Lindström sa...

Vad duktig du är!

Selda sa...

Vilken fin blogg du har! Så mycket fint du har stickat. Och så kul att samtidigt få lite boktips. Det var roligt att du presenterade dikten av Tomas Tranströmer, "Väggen". Jag får upp en massa tankar när jag läser den..
Och så kul att du har stickat "Zetor". Den är jättevacker! Jag skrev ut flera sjalbeskrivningar när jag skulle börja på en ny sjal och "Zetor" var en av dem.
Hälsningar och kram från en ganska nybliven bloggerska!/Selda