onsdag 20 januari 2010

Krax-dagar

Inget stickcafé ikväll, jag får sticka ensam. Har dragit på mig ett virus antagligen från barnbarnen och känner mig mycket ynklig. Ont i halsen och nästan ingen röst. Har sovit bort de senaste dagarna och lyssnat på P1.


Så hoppas jag på kommande vinster; både Gina och Solfjädern har passerat 10 000 besökare på sina bloggar och firar med varsin utlottning. Hos Gina kan man vinna ett lyxset med pro knit-stickor och hos Solfjädern en härva garn i underbar färg som hon handfärgat. Nu håller jag tummarna!

Har läst ut Kjell Erikssons Öppen grav och det kändes lite sorgligt. Det var sista (10:e) boken i hans deckarserie som utspelas i Uppsala med omnejd med den lågmälda och lite sorgsna kriminalinspektören Ann Lindell som huvudperson. I Öppen grav beskrivs det inkrökta och småaktiga akademiska livet i Uppsala, en professor, beskriven som en skitstövel tilldelas nobelpriset för tidigare forskning. Detta uppskattas varken av hans tidigare medarbetare eller grannar . Som vanligt handlar boken också om mer vanliga människor. Hans hushållerska och hennes systrar och en trädgårdsmästare som har ett uppdrag hos en granne. Anns gamla kärlek Edward från tidigare böcker finns också med.
En riktigt bra berättelse. Lite mer stillsam än de senare delarna i serien som föregått den. Den knyter an till de första Den upplysta stigen och Jorden må rämna. Jag kommer att sakna Ann Lindell.

Ytterligare ett ufo är klart men inte fotat än. En dansk väst med namn Slå om i Duo silke/merino. Den har varit ett segdraget projekt med flera upprepningar och långa pauser. Det är inte jätteroligt att sticka ribb 2r 2a i alltför många dagar i sträck, även om garnet är härligt och det ingår lite mönster att hålla rätt på. Något foto har inte blivit taget än. Är nästan klar med ett par muddar i samma garn.
Längtar efter nya spännande projekt och bläddrar bland böcker. Helst skall det gå att använda garn i förrådet. Har under tiden återupptagit ett annat ufo en tunn silkesschal. Det tog halva kvällen igår att hitta in i mönstret igen.
Fastnade samtidigt i reprisen av K special på TV. Ett mycket intressant reportage om tyg, om pionjärer och mönster och metoder för vävning och tryck.

Inga kommentarer: