måndag 18 januari 2010Årets första Fo (finished objekt) blev denna schal, Fjun heter den enligt mönstret som fanns bifogat när garnet inköptes i höstas på Bondens marknad. Mig veterligen finns det också med flera andra namn. Ullen kommer från Kristians gård, ett ekologiskt jordbruk utanför Delsbo. Underbart mjukt garn. Det är första gången jag har stickat en schal uppifrån och ner. Feel good-stickning!

Ett ufo (unfinished objekt) blev färdigt lagom till jul; Åsas kofta från Solveig Hisdals Dikt i maskor. Jag har utgått från hennes mönster till bröllopskoftan men gjort egna anpassningar. Helt lätt var det inte, prövade först att plocka upp maskor och sticka ärm uppifrån men det blev inte alls bra. Koftan blev också väl smal över bysten så det fick bli instickade kilar i ärmhålan. Solveig Hisdals bladmönster är ett av mina absoluta favoriter så det var ändå en väldigt rolig stickning även om den tog en hel del tid. Mestadels för att den emellanåt blev liggande.

Forfarande saknar den hyskor för knäppning. Har också tänkt komplettera den med pärlmuddar. På originalet i boken är det en pärlkant längst ner på ärmarna. Har stickat den i Drops alpaca-garn i färgställning som Åsa valt. Stickor 2,5, rundstickning.


4 kommentarer:

heidi sa...

sjalen är jättefin - men tröjan är fantastisk!!!

Carina sa...

Jag gillar båda dina UFOn. Blir det bild på pärlarbetet också sedan? Fler UFOn på gång?

Camilla sa...

Ok, jag är kär, den underbara koftan fick mig att sucka.

Signe sa...

Vilka fantastiskt fina saker du gjort. Koftan är ju underbar, en sån skulle jag aldrig ha tålamod till :).