måndag 28 december 2009

Mer stickatTvå julklappsmössor i Ysoldas fina design Rose Red. Den svarta skall min syster få när vi ses i nyår. Den lila stickade jag till Åsa i ännu ett garn från Fäbodstickningen. Efteråt har jag fått veta att hon inte gillade färgen utan hellre skulle vilja ha handledsvärmarna nedan som hon fick syn på när vi alla firade hennes lillebror på juldagen;Egentligen skulle detta ha blivit sockarna Rick i Cinas fina handfärgade garn. (Från Cookie A:s bok) men de blev för smala för sockar. En plötslig ingivelse när jag suckande repade upp den första hälen gjorde att det blev handledsvärmare istället. Jättekul att Åsa ville ha dem.Det har blivit en hel del virkning under hösten. Denna väska i bomullsgarn har legat som ett FO i min garnkorg i flera år. Det är ett mönster av Birgitta Bengtsson från VI-tidningen sparat sen 70-80-talet (tror jag). Har en hel pärm med gamla mönster från VI från den tiden.Premiär för virkade vantar och också för Noro-garn. Mönstret är Stickfrossas. Snabb och rolig virkning. Lite tunna blev vantarna i Noro sockgarn. Just nu använder jag dem som extra vantar inuti förra årets Paradoxical Mittens (det mönstret finns hos Garnkorgen)

4 kommentarer:

Signe sa...

Vilka fina grejer du gjort! Jag gjorde en socka "Rick" för ett tag sen, men sen har jag inte kommit igån med socka nr två. De blev fina som handledsvärmare också!

Carina sa...

Ville bara önska dig ett Gott Nytt År!

Vilka fina mössor ville jag också säga. Och vi ses i mars. Ser verkligen fram emot det.

Kram Carina

Mia sa...

Åh mössorna är jättefina!
Vill bara säga också att jag ska försöka komma igång med min blogg igen... men nu blir det om lite allt möjligt.
Kram vi ses snart!

Liisa sa...

Ha! En påbörjad sådan virkad väska ligger längst ner i någon korg här hemma hos mig också! Också mönster från en Vi-tidning som min mamma skickat vidare till mig! Kanske ska leta rätt på det?? Vad fin din blev!