tisdag 13 augusti 2013

Ibland blir det fel

Idag skulle jag åka till Göteborg. Var övertygad om det ända till igår kväll när jag tyckte det var konstigt att jag inte fått någon biljett på telefonen, den skall ju överföras ett dygn i förväg. Suckade och hämtade det utskrivna kvittot för resan - och sucken övergick i stönande och en del svärord. Biljetten gäller för imorgon, inte idag!! Så kan det gå när man klickar fram och tillbaka mellan olika dagar för att jaga lägsta pris när man bokar.
Det blev en hemmadag extra, vilket ju inte gjorde så mycket, tristare är det att blir en dag mindre i Göteborg.

Istället för tågstickning har jag stickat hemma. Ett par vantar som länge legat halvfärdiga blev klara.


Det är juli-vantarna i den norska Vottealongen som jag är med i på facebook. Varje månad får vi deltagare ett tema som vi skall sticka vantar i. För juli var temat "kust". Mina vantar är stickade med lyftade maskor.

Det blev en simtur i utebadet trots att vädret inte egentligen lockade till bad. Men det gör inte så mycket eftersom det är 28 grader i bassängen och det är bara 10 minuters promenad dit.

Jag lyssnade på Sami Saids Sommar. Mycket bra, en skarpsinnig blandning av humor och allvar. Blev nyfiken på att läsa hans böcker.
Dagen räckte också till att spelträning på låtar för kommande framträdanden och att läsa ut Johannes Anyurus En storm kom från paradiset. Det har tagit emot att läsa hans bok, inte för att den är dålig, nej inte alls, tvärtom den är mycket intressant. Men för att den är en hemsk skildring av en afrikansk mans livshistoria som emellanåt var svår att klara av att uthärda. Johannes Anyuru skildrar mycket gripande sin pappas levnadsöde. Hans pappa hade en hård uppväxt i Uganda och blev av en tillfällighet utbildad till stridspilot för Ugandas flygvapen. Under hans utbildningstid i Atén tar Idi Amin makten i Uganda. Mannen som längtade efter att flyga men insåg att han inte kunde återvända till sitt hemland hamnar i fängelse i Tanzania när han trodde han var på väg till Zambia. Han lyckas fly till Nairobi och lever länge på gatan när han åter av en tillfällighet träffar en svensk flicka. De gifter sig och flyttar till Sverige fast hon egentligen vill stanna i Kenya. Livet blir inte lätt i Sverige heller.
Rekommenderar verkligen boken, men det är allt annat än feel-good läsning!

   . En storm kom från paradiset

4 kommentarer:

heidi sa...

så förargligt med biljetten:s

jag såg intervju med författaren på svt i våras, och blev sugen på att läsa den. jag får se om jag hittar den nästa gång jag går till biblioteket:)

vantarna ser verkligen ut att ha vågmönster! jättefina:)

Anita Lindström sa...

Bra att du börjat blogga igen!

Anonym sa...

Hittade just hit. Trevlig blogg :)
Blogga mer ;D

Carina sa...

Vad roligt att även du återvänt till bloggen. Jag har insett att väldigt många lämnat sina bloggar. Men jag har just också insett att du och jag inte är ensamma om att just nu precis startat upp igen. Det har gett mig mycket energi och lust igen. Nu jobbar vi på och får tillbaka våra levande bloggar. Kram