måndag 9 juli 2012

Gemensamhetsstickningen Landhöjningen

Nästan en månad sen det blev något skrivet här. Som vanligt hinner det hända en hel del. För mig har det varit en intensiv stick- och läsperiod. Helgen före midsommar ordnade Hemslöjden i Medelpad och Ångermanland en resa till Stockholm  med mål att iscensätta en gemensamhetsstickning på Liljewalchs under lördagen. Stickare från våra landskap hade i våras stickat varsin del till verket på temat skog, älvar och hav kopplat till vår natur. Nu på Liljewalchs stickades alla våra delar, 24 st, ihop till verket Landhöjningen. Här några bilder för att illustrera det hela:


Här kan man i bakgrunden också se Yvonne, Lennart och Sara, våra spelmän som spelade låtar från Medelpad och Ångermanland under stickningen.

Min ruta, skog i dominostickning. Ovanför den gemensamma landhöjningen som stickades i gråa garner.

Hela Landhöjningen så långt vi hann under eftermiddagen på Liljewalchs. Fortsättning kommer att ske i Sollefteå och Sundsvall  och säkert på ytterligare orter i Västernorrland i höst i samband med Hemslöjdsarrangemang.

Under Stockholmshelgen hann vi förstås utöver Liljewalchs också besöka de övriga jubileumsutställningarna på Nordiska och Valdemars Udde. Mycket intressant alltihop men mest imponerad blev jag av Liljewalchs utställning. Alla fantastiska löv och mycket annat vackert och inspirerande! Lite synd att skogen av löv är så tät, det var svårt att se en hel del. Jag förstår inte riktigt varför man inte istället placerade löv-utställningen på Nordiska, i den stora pampiga hallen där skulle de ha kommit mer till sin rätt.
Några löv:

1 kommentar:

Maria Svensdotter sa...

Idag ska jag gå på Liljevalchs med min goa kompis Ulrika. jag har hört så mycket om att utställningen verkligen är bra och värd att se. Men att man inte ser löven för alla trän...

Det ser så häftigt ut med gemensamhetsstickningen. Var kommer den hamna till slut?