torsdag 9 december 2010

stickläget


Nej, jag har inte slutat sticka även om det blivit glest mellan stickinläggen. Senaste fotade fo är denna 22 leaves shawlette.  Började först sticka den i ett tunnt ullgarn men fick inte mönstret att stämma trots flera omtagningar och noggranna räkningar. Repade upp och bestämde mig för att strunta i den. Men kunde inte släppa tankarna på den när det dök upp alltfler bilder  på bloggar så det blev omstart i ett nytt garn i stashen, Malabrigo sock. Och nu stämde det! Helt missvisande är dock färgen på fotot ovan. Irl är schalen jeansblå. Vet inte om det är en schal som passar mig, som jag kommer att använda, men den var iaf rolig att sticka!
De senaste veckornas stickande har framför allt varit inriktade på två projekt med deadline i helgen som kommer. Det ena, ett linne i silk merino som jag skall ha på mig på körkonsert på måndag är klart. Det andra är en födelsedagspresent som skall överlämnas på lördag. Nästan klar är jag. Sen skall det nog bli en eller ett par mindre julklappsstickningar.

1 kommentar:

Mia sa...

Den är otroligt vacker, även i grått... Jag har också kommit igång med stickning i höst. Några av damerna i Murbergsgillet bjöd med mig på stickträff så nu har jag stickat ett par pulsvärmare med ett mönster som heter Gåsöga. En mössa med fläta stickades på två kvällar och nu har jag en mössa till på gång. Roligt är det!
Kram Mia
ps jag saknar dig på spelet! ds