söndag 7 mars 2010

Helgen

Äntligen har jag stått på skidorna igen. En tur igår och en idag. Jättehärligt. Sundsvall är en underbar skidstad. Det finns massor av fina uppkörda skidspår och flera slalombackar. Jag njuter verkligen av skidåkning. Det har varit mycket irriterande att ha blivit hindrad i flera år av skador. Är inte riktigt i toppform nu heller, fortfarande hostig och trött, men man måste ju inte åka snabbt och långt. Det går bra med kortare turer i mer makligt tempo också. Än är inte vintern slut!
Tillbringade morgonen idag framför TV:n och såg Vasaloppet. Förstår inte riktigt grejen med att åka så långt och trängas med så mycket folk i spåret. Drygt 15 000 startande, en del hann inte fram till starten pga trafikkaos. Jag gillar att vara ensam ute i spåret. Men det måste ju vara en utmaning att klara Vasaloppet och efter ett lopp verkar många bli fast och fortsätter. Så gjorde också min far på äldre dagar. Han åkte minst 10 Vasalopp...

Lördagen innehöll utöver skidåkning också en teaterpremiär med dotter och barnbarn. Momo och kampen om tiden har satts upp av teater Västernorrland. En helt fantastisk föreställning för både barn fr 7 år och vuxna. Missa inte den om du bor i Sundsvall med omnejd. Tror att den skall ut på turné också. Läs boken förresten en mycket bra högläsningsbok för lite äldre barn och för oss vuxna.

Under helgen har en av mina Ufo-schalar blivit ett Fo, Ishbel. Bild kommer efter blockning. Under Vasaloppsåkningen startade jag nästa projekt, en February Lace kofta i Nepal.

3 kommentarer:

Carina sa...

Åååh, jag såg Momo för ganska många år sedan och jag älskade den. Den gången var det på Angeredsteatern. På den tiden ansågs det, som jag minns, att just den uppsättningen var den bästa. Den spelades på flera ställen. Vad glad jag blev att den tagits upp igen.

Carina sa...

Du har något att hämta på min blogg.

Mia sa...

Tänk att jag var också på Angeredsteatern och såg Momos kamp om tiden!!! Jag tyckte mycket om den!
Vi kanske var där samtidigt!!
Nu bor jag närmre Sundsvalls Momo än Göteborg...