fredag 15 oktober 2010

Stickrapport

Det var länge sen jag senast skrev om mina stickningar. Som för de flesta andra bloggande stickerskor så innebär det inte något stickuppehåll. Som vanligt är det bloggandet det går trögt med emellanåt, varken stickandet eller läsandet.
Klara är sen ett par veckor mina Rococovantar. Har stickat dem i underbar handfärgad ull inköpt av Karin under sommarens stickläger. Började först sticka dem i det garn jag färgade på lägret men litade inte på att min härva skulle räcka utan övergick till en härva som hon färgat efter muddarna. Ett härligt garn att sticka i och ett underbart mönster gjort för att sticka magic loop. Toppen stickning helt enkelt med ett resultat som jag är jättenöjd med.
Babykoftan till Iris har jag hållt på med länge lite då och då. Det här gamla babykoftmönstret återkommer jag ständigt till. Iris kofta är stickad i Araucania Ranco och Opal sockgarn.

Den senast startade stickningen sockarna Nemesis som är oktobersockar i sockklubben hos Sticka Mera blev klara igår kväll. Också detta var en trevlig stickning i härligt garn, Fortissima Alpaka inhandlat hos Cina. Det är det mjukaste sockgarn jag hittills stickat med. Är jättenöjd med resultatet.
Mycket underligt att två foton tagna efter varandra på samma avstånd i lite olika vinklar kan ge så olika färgresultat. Irl stämmer inget av dem riktigt.
Acorn-koftan har fått ligga till sig ett tag. Har återupptagit den idag och skall inte låta något annat få komma emellan nu. Att sticka släta ärmar är inte särskilt kul. Tappade lite motivation när jag insåg att koftan kommer att bli väldigt varm. Men nu ska den ändå bli klar!

3 kommentarer:

Maria sa...

Vad mycket fina saker du hinner att göra. Fingervantarna var ju suveräna. Jag går själv och funderar på ett bra mönster till ett fantastiskt nystan som jag har. Känner att jag fick en stor dos inspiration av dig! Tack!

Åsa sa...

Hej Maria!
Vilken fin babykofta, en sådan skulle jag vilja sticka. Kan du säga om det går att få tag i en beskrivning?
Hälsningar Åsa Tallheden
tallheden@gmail.com

Unknown sa...

Kan man få göra en konsultation? Jag har en kofta med ca 7-8 cm för långa ärmar och det blir inte snyggt att vika upp den, varken utåt eller inåt. Det är liksom lite trumpetärm. Hur gör man för att få en snygg avslutning på ärmen?