måndag 7 november 2011

Höststickat


Ännu en barnkofta i Regnbågen är klar. Den har fått vara mitt UFO-projekt i 12under12under2011 i oktober och blev klar i tid. Det var bara knapparna som det tog lite extra tid att välja och sen sy dit. Jag är mycket nöjd med den. Irl har färgerna mer lyster än vad min lilla skruttkamera kan återge.


Att sticka maken till denna Winter Twilight Mitt är novembers UFO. Vanten blev jättestor i mitt utförande så jag provtovade den. Fortfarande är den stor, mer passande för en manshand än en kvinnohand.

Annat stickat på sistone är


Prinsessvantar efter tant Koftas fina mönster. Jätteroliga att sticka!


Mysteriesockar från Sticka. Roliga skaft och mycket instruktiv beskrivning för resten av sockorna med praktiska länkar bifogade. Jag lärde mig en ny uppläggning och ett nytt sätt att sticka ihop tån.


Denna underbara bok hittade jag tidigare i höstas i en bokhandel i Stockholm och blev helt förundrad. En hel bok med stickade julkulor! Kunde inte låta bli att köpa den. Intalade mig att den skulle bli julklapp till dottern men kunde inte väl hemma igen låta bli att ta fram den och provsticka några kulor. Helt klart beroendeframkallande stickning! En väldigt mysig bok också. Vill du veta mer om Arne och Carlos, så finns det trevliga filmer om dem på Youtube.


Ännu en bok som inte gick att undvara är Karin Kahnlunds Sticka efter Svenska Mönster. Hon har designat koftor, tröjor och mössor till både barn och vuxna med inspiration från skånska allmogemönster. Jag kunde inte låta bli att börja sticka den kära gamla tvärstickade babykoftan (den absolut bästa babykoftan i passform) med hennes mönsterbård.
1 kommentar:

Unknown sa...

Åh, den där babykoftan skulle jag vilja ha mönster på till kommande barnbarn... (inga på gång ännu, men ändå...)