lördag 1 januari 2011

Stickat i december ifjol

Gott nytt år alla stickerskor och läsare!

En del stickat blev det i december, även om det inte blivit bloggnoterat.
Först ett par sockar till Olle (barnbarn) som fyllde 12 år. Han hade önskat sig nya sockar. Dom hann aldrig fastna på bild.
Tunikan är stickad i Marks & Kattens Alpacka Silk med stickor 4 i ett enkelt mönster hämtat från en disktrasa. (2 räta, 1 avig, 1 vriden rät som upprepas både på rät och avig sida). Modellen är måttad efter en tunika i garderoben. För första gången på länge stickade jag provlapp och räknade mig fram. Invigde den på körens vinterkonsert på Lucia då vi skulle ha vit klädsel. Den är vit, inte gråbeige som på bilden.

Ett par julklappar blev det sen


En rätstickad mössa stickad på tvären till Nisse (barnbarn) i Visjögarn och med instickad reflextråd inköpt på Grötö.


Resterande sticktid före jul upptogs av vantstickning under suckanden och stönanden. Magnus min svärson hade redan förra vintern önskat sig dubbla vantar för användning i skogen. Jag hittade ett Dropsmönster och satte igång redan i november. Stickade en hel vante bara för att upptäcka att den blev lagom för en kvinnohand, alltså för smal. La upp fler maskor över handryggen på nästa vante -  och kunde sen konstatera när tummaskorna var avplockade att den blev för bred. Upprepning till mudden och ytterligare nystart. Nu blev det bra, men det blev bara en färdig vante i paketet. Den andra fick han i mellandagarna.

Väldigt sugen är jag på att sticka Stjärnhop, Pinneguris vackra schal, som finns att hämta på Stickas hemsida men har inte riktigt utrymme för ett så stort garninköp. Skall göra en djupdykning i stashen och se om det är möjligt att komma billigare undan.
Stickar under tiden sockar till sonen som kom med en lite sen önskan på sin födelsedag.

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej Maria. Tunikan är fantastiskt fin (så var även konserten). En sådan tunika skulle jag gärna vilja ha. Stickar du på beställning??
Ha det bra. Gott Nytt År. Ses den 17:e.
Kram/ Anja