torsdag 18 november 2010

Acornkoftan mmSå här blev Acorn-koftan. Mycket nöjd blev jag. Rolig stickning, utmärkt mönster. Trodde koftan skulle bli för varm. Men eftersom vi fått ordentlig vinter här i Sundsvall så passar den bra nu. Bra passform blev det också på koftan. Rowans kid classic var dessutom trevligt att sticka i. Har stickat en krage av överblivet garn, Eleanor från Knitty. Även det en rolig liten stickning. Har fortfarande garn kvar så det räcker till en mössa.


Under helgen har Sticka haft lokalombudsträff i Linköping. Jag deltog som representant för Mittmaskan, vår stickcafégrupp i Sundsvall. Jättetrevligt att träffa stickare från hela landet, mycket prat och idéer kring kommande stickaktiviteter och mycket stickning. Vi fick en radda mönster på disktrasor att sticka alt kroka och lingarn till detta. Jag valde ett enkelt mönster på fyra maskor (två räta, en vriden rät o en avig) och blev mycket nöjd med resultatet. Funderar på att använda det i en tunika framöver...


 Dessutom fick vi göra ett studiebesök på Östergötlands ullspinneri. Verkligen intressant. Naturligtvis fick några nystan följa med hem, svårt bara att välja. Det blev ett par nystan enfärgat Visjögarn, ett ombré och två härvor Karamell. Började sticka en ny dragspelsbasker igår. Ett stort tack till stickerskorna i Linköping och Norrköping som organiserade träffen på bästa sätt!

Till er som inte redan är med i föreningen Sticka; gör ett besök på Stickas hemsida och bloggar!
Garn från Östergötlands ullspinneri kan man köpa hos Garnkorgen.

4 kommentarer:

Maria sa...

Oj så fin! Precis som allt annat du gör!

Eva Hudin sa...

Vilken vacker kofta och så fint mönster!

Snögumman sa...

Så fin kofta! Vill ha :) (eller rättare sagt göra)

doktoranden sa...

Jättefin kofta!!!