måndag 1 mars 2010

Lägesrapport 1 mars

Det snöar. Så här ser det ut från mitt vardagsrumsfönster:
Så är OS slut, just nu pågår avslutningsceremonin i repris i TV. Jag har fäst de sista trådarna på mina OS-vantar. Många vantar blev det. Och två OS-mössor.


Först färdiga, som uppvärmning inför oss blev dessa samiska vantar från Kautokeino.


De var ett UFO, två år gammalt. Då stickade jag en annan variant i samma typ av mönster och gav min dotter. Hon berättade att hon nyligen tappat bort dem. Så nu ligger dessa och väntar på henne, om hon nu inte vill ha något av de övriga paren istället.

Fair Isle vantarna, det sista paret, blev klara igår kväll under hockeyfinalen. Mönstret kommer från Alice Starmore's Book of Fair Isle Knitting och heter Tammy Mittens. Helt nöjd är jag inte med dem. Varken med passformen vid tumkilen och inte med färgsättningen. Har använt restgarner i egen ordning. Riktigt bra blev det inte. Åtta färger totalt, men bara två i taget, så direkt svårt var det inte. 

Så här ser de ut i handflatanAldrig förr har jag sett så många utsändningar från OS som denna gång. Och det tack vare Ravelympics. Riktigt roligt har det varit och spännande. Tack Mia och Knit a little för att ni tagit hand om oss alla 146 deltagare i Team Sweden!
Nu är det dags att ta itu med schalstickning igen, har både en Ishbel och en Citron på stickorna. Roligt det också.

4 kommentarer:

miastick sa...

Härliga färger på vantarna! Och vad mycket snö. Jösses. Här har det töat men nu har det visst blivit isgata av alltihopa.
Jag skulle vilja hjälpa dig med länkandet och medaljandet. Vad heter du på ravelry?

Unknown sa...

Härliga vantar i vackra mönster och fina färger. Ja mycket OS blev det här ock, särskilt curling (fick t.o.m. gubben att bli intresserad).

Carina sa...

Jag har väl inte sett så mycket OS så det stör men curling har jag försökt se på, särskilt damerna. Upptäckte denna spännande sport förra OS. Och stolt blir man ju också över dessa härliga kvinnor.

Jag gillar dina vantar i alla fall. Jag brukar alltid sticka tumkil när jag gör tumvantar och det gör jag speciellt för passformen. Vad är det för något med just dina vantar eftersom du inte var nöjd med just passformen?

Unknown sa...

Jag tycker dom är otroligt fina! Färgerna är underbara! Ska du slänga dom så släng dom i riktning Härnösand.... Kram