måndag 8 februari 2010

Solig söndag

Solen strålar över snömassorna och det är nästan noll gradigt. Det droppar faktiskt från taken och snö singlar ner från grenarna på träden. Vårvinterkänsla!
Naturligtvis borde man vara ute på skidor men det orkar jag inte riktigt än. Istället blev det en långsam omvägspromenad   från kyrkan och hem runt Mittuniversitetets campus och bygget av stans nya äventyrsbad.

Mittuniversitetet har campus både i Sundsvall, Härnösand och Östersund. Vårt i Sundsvall är rel nybyggt (90-talet ??? kommer inte riktigt ihåg), det ligger i en åkrok vid Selångersån som rinner ut i Sundsvallsfjärden. Precis där staden började byggas på 1600-talet.
Några bilder:

Min Fountain Pen Shawl från Interweave Knits, spring 2009 är klar sen någon vecka sen. Riktigt nöjd är jag. Nu hänger den i fönstret för att njutas av mot snödrivan utanför och med solljuset glittrande genom spetsen. (som på den sista bilden)
Snödrivan har sjunkit ihop i helgen. Men tydligen skall det komma mer snö nästa vecka...
Jag har stickat i Grignasco Merinosilk som Maria på Garnkorgen tipsade om. Det är nog det tunnaste garnet hittills för min del. 1 400 m på 100 g och ca hälften kvar, minst. Schalen är som ett flor. Började på den i våras, så det har varit många uppehåll mellan varven. Ändå en väldigt rolig stickning, alldeles särskilt gillade jag att sticka kantbården.

Under helgen har jag annars 'snöat in' på tvåändsstickning. Jätteroligt. Lite långsamt går det förstås men utmaningar är kul. Är mitt på tumkilen just nu. Fattade först inte vad som menas med att sticka en fläta utan gjorde en kruskedjegång istället (fläta fanns inte förklarad i Tvåändsstickningsboken) och insåg sen att det var olika saker. Hittade så Krokmaskans hemsida igår kväll och förstod. Så efter några varvs upprepning sitter nu flätan på plats. Blev nöjd.

1 kommentar:

Carina sa...

Så du tycker att jag borde pröva på tvåändstickning då?